Evden atılmakla tehdit edilen kadın, fazla gelen yardımları paylaşacak

Antalya'da, evlere gündelik temizliğe gidip, kızına bakmaya çalışan, kronik astım hastası Ayşe Biçici (33), koronavirüs salgını nedeniyle işe gidemediği için 1 aylık kirasını ödeyemedi ve emlakçı tarafından evden atılmakla tehdit edildi. Biçici'nin durumunu DHA'nın gündeme getirmesiyle yüzlerce kişi, yardımda bulundu. Biçici, ihtiyacından fazla gelen yardımları kendisiyle aynı durumda olan kişilerle paylaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 15:45 GÜNCELLEME 17.04.2020 15:45 GÜNCEL
Evden atılmakla tehdit edilen kadın, fazla gelen yardımları paylaşacak
Evden atılmakla tehdit edilen kadın, fazla gelen yardımları paylaşacak

Kızı Nisa Ayvaz (12) ile birlikte yaşayan, kronik astım hastası Ayşe Biçici, yıllardır evlere gündelik temizliğe giderek, geçimlerini sağlamaya çalıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle işe gidemeyen Biçici, evinin 900 lira olan nisan ayı kirasını ödeyemedi. Evin kiralanmasında aracı olan emlakçı, sık sık kirayı ödemesi için aradığı kadına son olarak 'Anahtarı almaya geleceğim' mesajını gönderdi.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) konuyu gündeme getirmesiyle Ayşe Biçici'ye çok sayıda kişi, devlet kurumları ve belediyeler yardımda bulundu. Bu sayede kirasını ve biriken faturalarını ödeyen Biçici, ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra fazla gelen 5 bin lirayı ise Antalya Yardımlaşma Platformu aracılığıyla ihtiyaç sahipleriyle paylaşacak.

 

'EMLAKÇI ARAYIP, ÖZÜR DİLEDİ'

Yüzlerce kişinin arayarak yardımda bulunduğunu söyleyen Ayşe Biçici, “Onlar sayesinde kiramı, faturalarımı ödedim. Sosyal medya, cep telefonu aracılığıyla birçok insan bana ulaştı, hala da ulaşmaya devam ediyor. Ben ihtiyaçlarımı karşıladım ve artık desteğe ihtiyacım kalmadı. İhtiyacımdan fazla gelen 5 bin lirayı, yardım eden kişiler adına Antalya Yardımlaşma Platformu'yla paylaştım" dedi.

 

Devlet kurumlarından aranarak, kendisine yardımda bulunulduğunu belirten Biçici, “Vatandaşların haricinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi'nden arayarak yardımcı oldular. Konuyu yaşadığımız emlakçı beni aradı. Benden özür diledi ve biz olayı aramızda tatlıya bağladık. Yardım etmek için arayan yüzlerce kişi oldu ancak bir kişi de arayarak evlenme teklifinde bulundu" diye konuştu.

'ÇARESİZ OLMADIĞINI HİSSETTİRDİLER'

Antalya Yardımlaşma Platformu Temsilcisi Halit Mert ise kendilerini de Ayşe Biçici için birçok kişinin aradığını dile getirerek, “Platform olarak Ayşe hanım gibi yardımcı olduğumuz yüzlerce kişi var. Ayşe hanım ihtiyacı dışında fazla gelen miktarı, ihtiyacı olanlarla paylaşmak için platformumuza verdi. Bu toplumsal duyarlılığı gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayşe hanıma yalnız olmadığını, çaresiz olmadığını hissettirdiler. Herkesi yaşanılan bu sıkıntının uluslararası bir sıkıntı olduğunu bilerek hareket etmeye davet ediyorum" dedi.
 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • devlet nerde 3 yıl önce Şikayet Et
    DHA mı devlet nerde ?
    Cevapla
  • Semi 3 yıl önce Şikayet Et
    Emlakcinin ruhsatini iptal edeceksin kardesim insanlik degil yapdigi.
    Cevapla
  • murat ünlü 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle iyi bir milletin evladı olduğum için gururluyum kimseyi aç açıkta bırakmaz bu millet o yüzden bundan önceki iktidarlar hiç bir hizmet yapmaz millet kendince çözmeye çalışır rahat yüzü görmezdi teşekkürler REİS!
    Cevapla
  • caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu emlakçılar aldığı komisyonları hak ediyor mu acaba..Neyse benden uzak dursunlar da ne halleri varsa Allah'a havale.Ayrıca resimdeki bayanların hangisi Ayşe Hn.anlamadım.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Emlakçı karaktersiz adammış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR