Fransa fişini çekiyordu! Devreye girildi, Türkiye'ye getirildi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yüzünden yoğun bakımları felç olan Fransa, kalp krizi geçiren vatandaşımızın fişini çekmek istedi. Türkiye imdada yetişti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2020 07:31 GÜNCELLEME 18.04.2020 09:25 GÜNCEL
Fransa fişini çekiyordu! Devreye girildi, Türkiye'ye getirildi
Fransa fişini çekiyordu! Devreye girildi, Türkiye'ye getirildi

Koronavirüsle baş edemeyen, yaşlılarını ölüme terk eden Avrupa yeni bir skandala daha imza attı. Fransa’nın Lyon kentinde kalp krizi geçirdikten sonra hastanede yoğun bakıma alınan Zekeriya Kılınç için doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini ve böyle sürmesi hâlinde hastanın yaşam ünitesi fişinin büyük ihtimalle çekileceğini söyledi. Ancak hastanın hâlâ tepki verdiği için beyin ölümünün gerçekleşmediğini savunan Kılınç ailesi durumu Türk konsolosluğuna bildirdi.

 

 

Kardeşinin tedavisine devam edilmesi için salgın nedeniyle sıkışıp kaldığı Türkiye’den mücadele veren İlyas Kılınç, çektiklerini görüntülerin kardeşinin beyin fonksiyonlarının ölmediğini gösterdiğini söyledi. Kılınç, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Fransa’nın, hastanelerdeki yatak sayısının kapasiteleri zorladığı bir dönemde kardeşini Türkiye’ye götürmek için harekete geçti.

Salgın dönemindeki mevcut karantina uygulamaları ve sınırların kapatılması sebebiyle kardeşini görmeye gidemeyen İlyas Kılınç, imza kampanyası başlattı ve binlerce destek aldı.

 

 

TÜRK DOKTOR FARK ETMİŞ

Zekeriya Kılınç’ın Fransa’dan Türkiye’ye tahliye sürecini anlatan kardeşi İlyas Kılınç, en büyük çabayı Türkiye’nin Lyon Başkonsolosu Müslüm Aygün’ün gösterdiğini söyledi. Kılınç "Müslüm Bey, kardeşimin durumunu gördükten sonra, videosunu Fransa’daki bir Türk hekimi arkadaşıyla paylaşmış. Videoyu izleyen hekim de bazı hareketlerden dolayı kardeşimin beyin ölümünün gerçekleşmediğini belirtmiş. Bunun üzerine Müslüm Bey, durumu Sağlık Bakanlığına bildirerek ambulans uçak talep etmiş. Ardından devletimiz harekete geçerek perşembe günü akşam saatlerinde Fransa’ya ambulans uçak gönderdi ve kardeşimi Konya’ya getirdi" dedi.

FRANSA'DA NEGATİF ÇIKTI

Kardeşinin ilk değerlerinin pozitif olduğunu belirten İlyas Kılınç, "Abimi beş dakika görmeme izin verdiler. Ona "Abi" diye seslendiğimde vücudu tepki verdi" dedi. İlyas Kılınç, kardeşinin Fransa’da tedavi altındayken yapılan birkaç Covid-19 testinin negatif çıktığını belirterek Türkiye’de de test yapıldığını ancak sonuçları henüz görmediklerini dile getirdi. 33 yaşındaki Zekeriya Kılınç’ın eşi ve çocukları ise karantina kapsamında alınan tedbirler sebebiyle Fransa’da kaldı.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 160 TÜMÜ
  • Yavuz toptaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizi daim etsin inşallah
    Cevapla
  • İbrahim Ermenekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu devlete zeval vermesin.ne büyük bir nimet gücümüze güç kat yarabbim.nerden nerelere gelmişiz.Allah bu devleti ve milleti yüceltsin.Amin
    Cevapla
  • Deli bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ataturk bile beni Turk hekimlerine emanet edin demis
    Cevapla
  • mısafır 3 yıl önce Şikayet Et
    devletımız vurusten oncede hastanelerde her turlu ekıpmanı bınayı sağlıyor onda bır sıkıntı yok genelleme yapmıyorum ınsanoğlunun yapısında daha cok para kazanma arzusu var hekımlerımızın bazılarındada bu fazla para kazanma arzusu ve ozel hastanelerde var malesef ornekmı vurusten once babamın amelyatı ıcn ıst bır unu has doktoru dısarda 28000 tl yaprım dedıgı amelıyatı baska bır ozel hastanede 10000 tl yaptırdım devlet hastanesı yogundu bekleyemezdık
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ; deprem gibi, sel gibi bir afet, sadece acısı korkusu uzun sürüyor. elbet bitecek. inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR