Koronavirüsten ölüm oranında İstanbul geçen şehrimiz!

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının nüfusa göre düşünüldüğünde en fazla görüldüğü 6. il olan Zonguldak, koronavirüs kaynaklı ölümlerde ise İstanbul'u geçerek ilk sırada yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2020 17:52 GÜNCELLEME 18.04.2020 17:52 GÜNCEL
Koronavirüsten ölüm oranında İstanbul geçen şehrimiz!
Koronavirüsten ölüm oranında İstanbul geçen şehrimiz!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler artarak devam ediyor. Daha çok 30 büyükşehir odaklı alınan tüm tedbirler, vaka sayısının nüfus oranına göre fazla olduğu için Zonguldak'ı da kapsıyor. Açıklanan verilere göre Zonguldak, koronavirüs kaynaklı yaşanan ölümlerde ilk 10 şehir arasında ilk sırada bulunuyor.

 

 

TEDBİRLER, BÜYÜKŞEHİRLERDE VE ZONGULDAK'TA UYGULANIYOR

Geçtiğimiz haftalarda 30 büyükşehir ve Zonguldak şehirlerini kapsayan şehir giriş çıkışlarının kısıtlanması sonrasında, bu kentlerdeki korona vakalarının önüne geçebilmek için hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 596 bin nüfuslu Zonguldak, koronavirüs vaka sayısının fazla olması nedeniyle 30 büyükşehirle birlikte tedbirlerin uygulandığı şehirlerden biri oldu.

 

 

ÖLÜM ORANINDA BİRİNCİ SIRADA

Zonguldak'ın bu kapsama dahil edilmesi elbette boşuna değil. Kent, 81 il içinde nüfusa göre kıyaslama yapıldığında en çok vaka ve ölüm oranına ev sahipliği yapıyor. Paylaşılan bilgilere göre Zonguldak, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden insanların sıralandığı ilk 10 şehir listesinin ilk sırasında yer alıyor. Ölüm sayısında İstanbul'u geçen şehir, korona vaka yoğunluğunda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'nın ardından 6. sırada bulunuyor.

%60'I AKCİĞER HASTASI

Zonguldak, 1,5 kilometre karelik alanda kömür tozu püskürten 7 termik santrale sahip bir şehir. Bu nedenle kentte yaşayan insanların yüzde 60'ı akciğer hastalıklarına yakalandı. 

YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada cok kisi yorumlarda sacmala mis. ya zonguldaga hic gitmediler yada orali degiller...insanlarin akciger hastaliginin sebebi yeni yapilan santraller degil 1940 larda insaa edilen ilk santraldir...cocuklugumdan hatirlarim bir parmak ucunun tozda kaybolacak sekilde sari ince toz yağardi...hele poyraz estiginde filyos tugla fabrikasinin siyah tozuyla karisan sari toz da zor nefes alirdik...yeni yapilan santrallerle alaksi yok...onlarin tesiri ilerki zamanlarda belli olacak...
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç mi diğer illere gitmiyorsunuz.Orada yapılanlar sizde niye yok.Aklınızı başınıza alın hizmet edene oy verin.
    Cevapla
  • Ali Tüylü 3 yıl önce Şikayet Et
    25 sene oldu ordan cikali , ama bana gore dunyanin en guzel yeri zonguldak.herseye ragmen zonguldak ; adi guzel zonguldak.
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee chp’den hizmet mi beklenir halkinda da suc var chpye oy verirsen o belediye çalışmaz. AK belediyeciligi sart. İnsallah ölümler azalir Zonguldak halki guzel günleri görür
    Cevapla
  • Mustafa Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    R engarenk ülkemin her yanı E ksiği yok var fazlası İ yilik meleği sanki S e vgi duyar her yurttaşı
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee kardeş ne güzel de özetlemişsin durumu gerçekçi bir yorum. İnşallah ölümler az olur tabiki bunu isteriz ama cehape zihniyetine güvenen insanlar da düştükleri gafletten uyanırlar bir an önce bir daha vermezler bunlara oy . Bu Cehape zihniyeti belediyelerinin olduğu yerler hep böyle perişan halde su yok çöpler ortada kokuyor her yer. Tabiki oralarda virüs fazla olacaktır.
    Cevapla
  • madenci 3 yıl önce Şikayet Et
    hem santral hem de madende calisan işçilerin toza maruz kalmasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR