İmamoğlu'nun 'İmkansız' iddiası sosyal medyada olay oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da hafta sonu 500 bin ton asfalt döküldüğünü iddia etti. Şehir hastanesinin yollarını bile 'Bütçe yok' diye yapamayan İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklaması sosyal medyada olay oldu. İmamoğlu'na Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'ndan da cevap geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 18:36 GÜNCELLEME 19.04.2020 22:24 GÜNCEL
İmamoğlu'nun 'İmkansız' iddiası sosyal medyada olay oldu
İmamoğlu'nun 'İmkansız' iddiası sosyal medyada olay oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda "hafta sonu İstanbul'da 500 bin ton asfalt çalışmasıyla önemli tüm yolların bakım ve onarımını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Paylaşımın ardından İmamoğlu sosyal medyada alay konusu oldu.

İmamoğlu gelen tepkiler sonrasında "hafta sonu 500 bin ton asfalt çalışması yaptık" şeklindeki açıklamasının sehven yazıldığını belirterek değiştirdi.


"500 BİN TON ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK"

Ekrem İmamoğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İş güvenliğini ve sağlık önlemlerini alarak hafta sonu İstanbul'da 500 bin ton asfalt çalışmasıyla önemli tüm yolların bakım ve onarımını gerçekleştirdik" ifadelerine yer verdi.


TAŞERON İŞÇİLER İBB ÖNÜNDE EYLEM YAPMIŞTI

16 Nisan Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir şirkette taşeron işçi olarak çalışan ve 1 yıldır maaş alamadıklarını belirten işçiler, Saraçhanedeki bina önünde eylemde bulundu. Anadolu yakasında asfalt döküm işçisi olarak çalışan Ahmet Turhan "Son bir buçuk senedir. Anadolu yakasında asfalt döküm işi yapıyoruz. Son bir yıldır ana firma ödeme alamadığı için bize de ödeme yapamıyor. Ana firmamız Met-Gün taşeronu onunda taşeronu benim. Haliyle bu bir zincirleme, zincirleme olduğu için bize kadar yansıyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Şuan zor durumdayız. Şuan şantiyeler kapalı durumda. Hiçbir şekilde çalışma yapamıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

 

 

TEVFİK GÖKSU'DAN JET CEVAP

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu İmamoğlu'nun paylaşımına ilişkin, "Yalan Rüzgarı devam ediyor İBB'nin 1 yıllık asfaltı ortalama 2,5milyon/Ton İBB Başkanı "2 günde 500bin ton" yani 1 yıllık asfaltın 1/5'ini attığını söylüyor. En iyi günde bile 25bin/Ton asfalt atılırken, daha hastane yolunu yapmayan İBB Başkanı yalan rüzgarına devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Tevfik Göksu'nun paylaştığı rapor;



'KİTLE MÜSAİT! KİTLE KİTLEYEBİLDİĞİN KADAR'

Akşam Gazetesi Yazarı Serkan Fıçıcı ise Twitter hesabından, ''Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmayan İBB 2 günde 500 bin ton asfalt sermiş. İBB’nin yıllık asfalt işi 2 milyon ton. Yani yıllık asfaltın 4’te birini 2 günde atmış. Bu iş için 12 bin 500 kamyon lazım. 500 bin ton asfalt 600 km yol demek. Kitle müsait. Kitle kitleyebildiğin kadar.'' ifadelerini kullandı.



TEPKİLER SONRASI AÇIKLAMA YAPTI: SEHVEN YAZDIM

İmamoğlu gelen tepkiler sonrasında "hafta sonu 500 bin ton asfalt çalışması yaptık" şeklindeki açıklamasını "bu hafta sonu 5 bin ton asfalt" olarak değiştirdi.

İmamoğlu yeni açıklamasında, ''Düzeltme; asfalt çalışması paylaşımındaki "500 bin ton" ifadesi sehven yazılmıştır. Sadece bu hafta sonu 5000 ton asfalt serimi yapılmıştır. 2020 yılı hedefimiz 1 milyon 200 bin tondur. Bizi bu maddi hata için uyaran tüm dostlara teşekkür ederim.'' ifadelerini kullandı.



ŞENOCAK'TAN EBA TV TAVSİYESİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, '' CHP’li belediyelerin beceriksizliklerini saysak Adana’dan Başakşehir Şehir Hastanesi'ne yol olur. Ona da yaklaşık 500 bin ton asfalt gerekir. 4 işlemde bocalayan, asfalt hesabında da sınıfta kalan İBB başkanına EBA TV'den matematik dersleri izlemesini tavsiye ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 468 TÜMÜ
  • MetehanGülsah 3 yıl önce Şikayet Et
    o dostların yalanını ortaya çıkarmasaydı yutturmuştun millete. .. bencede EBA TV Matematik derslerini incelemelisin
    Cevapla
  • KAYIBOYU 3 yıl önce Şikayet Et
    debelenmeyi bırak.rezil oluyorsunuz.neyin enkazını temizliyorsunuz yahu ????
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleyenden vergi alınsın
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende amma merhametlisin be.
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Alay etmeyin arkadaşlar. Sonra sizinde çocuğunuz böyle olur.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhafaza etsin.
    Cevapla
  • Nilüfer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne hatalar ne yalanlar gördük 20 yıldır sabah bașka akșam bașka ifade kullananlar kendi soylediklerine kendileri inanmazken milleti inandırmaya kanadırmaya çalıșanlar. #herşeyçokgüzelolacak biraz zaman gerekiyor birakılan enkaz ları temizlemek için
    Cevapla
  • eskişehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Konuştukça batıyorsunuz Sn.Nilüfer.Biz neler gördük neler bu ülkede.Herhalde hatırlamıyorsunuz ? Hala hangi kafayı yaşıyorsunuz siz ? Acınacak durumdasınız aslında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR