Dr. Ender Saraç'tan sağlıklı kişilere 'oruç tut sağlık bul' tavsiyesi

Uzman Dr. Ender Saraç, orucun sağlıklı kişiler için beden sağlığının ve maneviyatın korunması açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Nobel Tıp ödüllü Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi tarafından orucun kansere iyi geldiği tespit edildi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2020 13:38 GÜNCELLEME 20.04.2020 13:44 GÜNCEL
Dr. Ender Saraç'tan sağlıklı kişilere 'oruç tut sağlık bul' tavsiyesi
Dr. Ender Saraç'tan sağlıklı kişilere 'oruç tut sağlık bul' tavsiyesi

Ramazan'ın gelmesine sayılı günler kala, uzmanlardan oruç açıklaması geliyor. Uzman Dr. Ender Saraç, ramazanda beslenmeye ilişkin, "oruç tut sıhhat bul" tavsiyesinde bulundu.

 

 

"FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR"

Bu yıl ramazanın tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisine denk geldiğini anımsatan Saraç, bu dönemde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunmasına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Pandemi sürecinde insanların evde kaldıkları zamanı, "bir yandan fiziksel sağlıklarını koruma diğer yandan da öz eleştiri yapma için fırsata dönüştürebilecekleri" değerlendirmesinde bulunan Saraç, bunu tırtılın kelebek olma sürecine benzetti. Saraç, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

"Tırtıl gibi dünyaya geldik diyebiliriz. Tırtıl ona atılan format gereği sürünerek ilerler, sürekli yaprak yer ve belli bir an geldiğinde artık yaprak yemez ve ağzından ağ çıkartmaya başlar. Sonrasında ise ağı rastgele püskürtmez, mimarlık harikası olarak bir yere çekilir ve kozasını örer. Kozanın içine girerek yemez, içmez, ilişkide bulunmaz yani hiçbir şey yapmaz. Tüm yediği yapraklardan ördüğü ağ ile ördüğü kozanın içinde adeta kendine göre dönüşüm hatta belki de bir tefekkür yaşar. Tam gününde kozayı deler, kısa bir mesafede dakikalar içinde zar zor ilerleyen tırtıl, artık kanatları olan muhteşem bir canlı olmuştur. Bir saatte gidemediği yeri bir saniyede uçar, 2 boyutlu algıdan üç boyuta geçer. 

Hem Kovid-19 pandemisinin hem de ramazanın olduğu bugünlerde tırtılın yediği yapraklar bizim deneyimlerimizdir. Evdeyiz ve Allah bizi adeta kozamıza soktu. Şimdi, tefekkür, öz eleştiri zamanı. Bu zaman, kendimizi dönüştürme zamanı. Pandemi bittiğinde bir kelebek olarak çıkabiliriz. Bu dönemi tesadüf olarak düşünmemeli, bunu dönüşüm için kullanmalıyız." 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuyla alakalı herkese Dr. Aidin Salih'in "Gerçek Tıp" kitabını tavsiye ediyorum. Peygamber Efendimizin sağlıkla alakalı tavsiyelerini ele alan bir kitap. Bilhassa oruç konusuna vurgu yapılıyor. Çoğu hastalığın sebebi, gereksiz yere çok ve zararlı yemek yemekten kaynaklanıyor. Eğer hasta olmak istemiyorsak az yemek yememiz gerekiyor. Yoksa hastalıklardan ve aşırı kilolardan kurtulamayız. En uygun beslenme, Peygamberimizin Sünnetine uygun olan beslenme şeklidir. "Acıkmadan sofraya oturmayın. Doymadan sofradan kalkın." Hadis-i Şerif "Oruç tutunuzki, sıhhat bulasınız." Hadis-i Şerif
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya Hak, bugünler için hamd ediyoruz, şükrediyoruz, senden gelen başımız gözümüz üstüne. Senden de Allah razı olsun doktorum (hem sağlık hem gönül)
    Cevapla
  • Haydin 3 yıl önce Şikayet Et
    ramazan ayını beklemeyin pazartesi ve perşembe biz ailecek tutarız
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR