İki ilimizde Nisan'ın ortasında kar sürprizi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğü Gümüşhane ve Sivas'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 18:46 GÜNCELLEME 22.04.2020 18:46 GÜNCEL
İki ilimizde Nisan'ın ortasında kar sürprizi!
İki ilimizde Nisan'ın ortasında kar sürprizi!

Karadeniz üzerinden bölgeyi etkisi altına alan soğuk hava ve yağmurlu hava dalgası Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı olarak gerçekleşiyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji'nin uyarısını yapması ve Gümüşhane'yi de "Sarı Uyarı" kategorisine almasının ardından il genelinde etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

BEYAZ RENGE BÜRÜNDÜ

 

Başta Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli geçitlerden Zigana Dağı geçidinde etkili olan kar yağışının ardından bahar mevsimiyle yemyeşil olan coğrafya beyaz renge büründü.

Karadeniz üzerinden gelmesi nedeniyle özellikle Kürtün ve Torul ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili olan yağışın bu gece Gümüşhane il merkezi ve diğer ilçelerde de gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Yarın gece için zirai don olayının beklendiği Gümüşhane'de Harşit çayı vadisi boyunca birçok ağacın çiçek açtığı gözlendi. 

Kürtün ilçesine bağlı denizden bin 815 metre yükseklikteki Arpacık köyü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde gerçekleşen kar yağışının ardından beyaza büründü.

"KÖYDEKİ BÜYÜKLERİNİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN"

Köy sakinlerinden 73 yaşındaki Emine Sevindik 23 Nisan öncesi gerçekleşen kar yağışıyla birlikte torunlarının da köyde olup karla oynamaları ve dileğince zaman geçirmelerini istediğini belirterek, "Buradan torunlar ve çocuklara köydeki büyüklerini yalnız bırakmamalarını, telefonla dahi olsa aramaların rica ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye ve dünya çocuklarına kutlu olsun" dedi.

Bir diğer köy sakini Arif Özdemir ise bu özel günde kar yağışının kendilerini mutlu ettiğini, köy genelindeki büyüklerin böyle bir günde torunlarının yanında olmalarını istediğini söyledi.

SİVAS'TA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Kızılelma ve Cüne köylerinde kar yağışı etkili oldu.

Sivas'ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesi ile yüksek kesimlerde kar yağdı. Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kar yağışına bıraktı. İlçeye bağlı Kızılelma ve Cüne köylerinde ekili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü. Nisan ayında yağan kar vatandaşları şaşırtırken meyve ağaçları ise kar altında kaldı. Köyde yaşayan vatandaşlar kar yağışını cep telefonu kameraları ile fotoğrafladı. 

YORUMLAR 2
  • Hanyunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mevsimde kar yağması normal deyil .Bu Amerikan haarp denilen silahın ürünü
    Cevapla
  • Trabzon 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi yarabbi yarabbi Trabzon'a kar yağdır 2 hafta yerde kalsın eksi 10 olsun amin amin amin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR