Bu kadar da olmaz! 600 TL'ye sahte seyahat izin belgesi

Yolcularına sahte seyahat izin belgesi düzenleyen firmaya polis operasyon yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki firmanın bilet ve sahte seyahat izin belgesini 600 liraya sattığı tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 15:07 GÜNCELLEME 23.04.2020 15:11 GÜNCEL
Bu kadar da olmaz! 600 TL'ye sahte seyahat izin belgesi
Bu kadar da olmaz! 600 TL'ye sahte seyahat izin belgesi

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Esenler Otogar Polis Amirliği ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı içerisindeki bir otobüs firmasının yolcularına 'sahte seyahat izin belgesi' düzenlediği bilgisine ulaştı.

 

 

Bu bilgi üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, yolcu gibi davranarak otobüs firmasının yetkililerine seyahat izin belgeleri olmadığını ve Ağrı'ya gitmek istediklerini söyledi. Otobüs firması çalışanları, yolcu sandıkları polis memuruna sahte seyahat izin belgesi düzenleyerek, otogar dışındaki benzin istasyonuna gelmesini ve otobüsün oradan kalkacağını söyledi.

Salı günü öğlen saatlerinde otobüsün İstanbul'dan Ağrı'ya hareket edeceği sırada polis ekipleri otobüse operasyon düzenledi. Otobüste bulunan 23 yolcuya sahte seyahat izin belgesi düzenlendiği belirlenirken, bilet ve sahte seyahat izin belgesinin 600 liraya satıldığı tespit edildi. Otobüsteki 23 yolcu otobüsten indirilirken, 7 otobüs firması yetkilisi hakkında adli işlem yapıldı.

 

 

15 Temmuz Demokrasi Otogarı içerisinde polis ekiplerinin şehirlerarası yolculuk yapacak olan kişilerin ve firmaların gerekli belgelerini kontrol ettiğini bilen otobüs firması yetkilileri resmi belgede sahtecilik yaparak polisi atlatmaya çalışsalar da polisin dikkati sayesinde yakalandılar.

Otobüs firması yetkililerinin bilet sattığı yolcularına 'polis otogardan otobüs ile çıkış yapmaya izin vermiyor o yüzden benzin istasyonundan hareket ediyoruz' dediği öğrenildi. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 otobüs firması yetkilisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    resmen vatana ihanet çok büyük hainliktir bu o insanlar hastaysa sahte seyahat izni ile gittikleri yerde kaç insana bulaştıracak bakalım
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    bu olay kapatılır....Adalet istiyoruz adalet..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR