Cezaevlerinde 15 gün izolasyon 15 gün mesai

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı denetimden geçen infaz koruma memurları, iki haftalık mesailerine başlamadan önce 15 günlük izolasyona tabi tutuluyorlar.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 05:43 GÜNCELLEME 24.04.2020 05:43 GÜNCEL
Cezaevlerinde 15 gün izolasyon 15 gün mesai
Cezaevlerinde 15 gün izolasyon 15 gün mesai

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) bahane ederek örgüt mensuplarının serbest bırakılması için algı operasyonu yapan FETÖ’cüler ve PKK yandaşları, cezaevlerinde tedbir alınmadığı yalanını yaymaya çalışıyorlar.

Oysa Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde aldığı tedbirlerle kılı kırk yarıyor. İnfaz koruma memurları ve cezaevi personeli, göreve başlamadan 15 gün önce “izolasyon” uygulaması kapsamında belirlenen merkezlerde kalıyor. İzolasyon süresinin tamamlanması üzerine yapılan sağlık kontrolünün ardından personel, cezaevlerinde göreve başlıyor.  Cezaevine girişte ateşleri ölçülerek kontrolleri yapılan infaz koruma memurları ve kurum personeli, maske ile eldiven takarak, sosyal mesafe kuralına uyarak 15 gün çalışıyor. İnfaz koruma memurları ile tüm cezaevi personeli, günlük çalışma sürelerinin sonunda cezaevi içinde kendilerine ayrılan bölümlerde konaklıyor.

Ceza infaz kurumu personeli, dışarıyla temas etmeden cezaevinde kalarak görevlerini yerine getiriyor. Cezaevinde göreve başlamadan önceki 15 günlük izolasyon sürecinde, daha sonra da 15 günlük mesai sırasında evlerine gitmeyen infaz koruma memurları ve kurum personeli, izolasyon ve görev sürelerinin tamamlanmasının ardından yeniden sağlık kontrolünden geçiriliyor.  Fedakârca görev yapan infaz koruma memurları ve kurum personeli, yaklaşık bir aylık sürecin sonunda yeniden evlerine dönmenin, ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. İzolasyon uygulamasında personele bağışıklık sistemini güçlendirici beslenme programı uygulanıyor.

 

YORUMLAR 4
  • ikm 3 yıl önce Şikayet Et
    54 günüdür 24 saat nöbet tutuyoruz.Ailemiz perişan 15 gün izalosyon 15 gün mesai her cezaevinde uygulanmıyor
    Cevapla
  • Ali özlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Fedakar infaz koruma memurlarını ve tüm çalışanları yürekten tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Vanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Infaz koruma memurları Allah yardımcıları olsun gerçekten işleri çok zor
    Cevapla
  • Ugr65 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir aydır kızımı görmüyorum 24-24 çalışıyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR