Ahmet Misbah Demircan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Üsküdar'da bir arsa ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a dair mesnetsiz açıklamalarına sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2020 03:58 GÜNCELLEME 26.04.2020 03:59 GÜNCEL
Ahmet Misbah Demircan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
Ahmet Misbah Demircan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Demircan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a kiralanan araziyle ilgili yapılan ihalenin usulune uygun icra edildiğini belirterek konuyla ilgili "İhale saati de diğer tüm ihaleler gibi açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyuna bildirilmiştir." ifadelerini kullandı.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın açıklamaları şu şekilde;

"GERÇEK DIŞI İDDİALARI ÜZÜNTÜYLE DİNLEDİM"

 

1- CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün gazeteci Candaş Tolga Işık'la yaptığı canlı yayında Üsküdar'da bir arsa ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ve TC İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun'a yönelik ortaya attığı gerçek dışı iddiaları üzüntüyle dinledim.

GERÇEK, SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARININ AKSİNİ GÖSTERİYOR

2-Geçtiğimiz günlerde Genel Müdürlüğümüzce Sayın Fahrettin Altun'a kiralanan araziyle ilgili yapılan ihale Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddialarının aksine usulüne uygun icra edilmiştir. İhale saati de diğer tüm ihaleler gibi açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyuna bildirilmiştir.

BEDEL, 10 YILLIK PEŞİN TAHSİL EDİLDİ

3-İhaledeki kiralama bedeli Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün belirlediği ölçüt ve esaslara uygun şekilde tayin edilmiştir.Kiralanan arazinin civarındaki benzer şartları haiz taşınmazlar benzer fiyatlara kiralanmaktadır.Kira bedeli de Sayın Altun'dan 10 yıllık peşin tahsil edilmiştir.

İZİNSİZ HERHANGİ BİR YAPILAŞMA YOK

4-Yine Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddialarının aksine; kiralanan arazide hukuka, yasalara, mevzuata, talimatlara aykırı, izinsiz herhangi bir yapılaşma bulunmadığı, mevcut durumda bulunan pergole ve şöminenin talimatlara uygun olduğu belirlenmiştir.

KILIÇDAROĞLU'NUN ASIL HUKUKSUZLUK ARAYACAĞI ADRES BELLİ

5-Sayın Kılıçdaroğlu eğer bir hukuksuzluk arıyor ise CHP teşkilatı mensuplarının hakkında koruma kararı olan Sayın Altun'un evini gözetlemeye gönderilmesine ve izinsiz şekilde meskenin fotoğraflanıp elden ele dolaştırılmasına bakmalıdır.

"ESEFLE KINIYORUM"

6-Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü türlü mesnetsiz ithamlarla karşı karşıya bırakma çabalarını esefle kınıyor, tüm vatandaşlarımıza, bu zorlu süreçte doğru bilgilendirme sorumluluğumuzun bilinciyle, saygılarımı sunuyorum.

 

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn bakanım biz de istiyoruz..
    Cevapla
  • Abdurrahman 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten bu chp yi kimler kurdu dış kaynaklı bir parti olduğuna inanıyoru.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yalanlarına inanan enayiler oldukça daha çook yalan ,iftiralarını görürüz.
    Cevapla
  • Selim 06 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya kemal önce sen senin belediyelerindeki yolsuzlukları halka anlat koçum yürüde ense tıraşını görelim
    Cevapla
  • kafsinkaf35.5 3 yıl önce Şikayet Et
    İş bankasından gelen %28.8 para nekadar ve kime peşkeş cekiyolar bide kılıçtaroğlu onu acıklasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR