Emrullah Gülüşken'i Türkiye'ye getiren ekip konuştu: Bizi görünce gözlerinin içi güldü

İsveç'te tedavisi yapılmayan Emrullah Gülüşken'i Türkiye'ye getiren ambulans uçağın ekibinin başındaki Dr. Mustafa Işık yolculuğu anlattı. Işık, "Öleceğini düşünüyordu, bizi görünce gözlerinin içi güldü" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 16:45 GÜNCELLEME 29.04.2020 16:45 GÜNCEL
Emrullah Gülüşken'i Türkiye'ye getiren ekip konuştu: Bizi görünce gözlerinin içi güldü
Emrullah Gülüşken'i Türkiye'ye getiren ekip konuştu: Bizi görünce gözlerinin içi güldü

İsveç’te koronavirüs testi pozitif çıktığı halde evine gönderilen 4 çocuk babası Emrullah Gülüşken’i kızlarının çağrısı üzerine Türkiye’ye getiren ambulans uçaktaki ekip Akşam'a konuştu.

 

 

Doktor Mustafa Işık, Paramedik Acil Tıp Teknikeri Ali Osman Yılmaz, Kaptan Pilot Melih Özegemen ile yardımcı kaptan pilot Fatih Bayram’dan oluşan ekip yaşadıklarını anlattı. Ekibin başındaki Dr. Mustafa Işık şunları söyledi:

“Bu vatani bir görevdi hemen harekete geçtik. Havaalanında bizi gördüklerinde müthiş mutlu oldular. Emrullah bey günlerdir kendinde değilmiş. Bizi görünce ilk kez stabil bir duruma geldi. Hemen muayene ettik. İlk tedaviye uçağın içinde başladık. 15 gündür tedavi olamadığı için öleceğinden korkuyordu. Ona artık ‘her şey bitti korkmana gerek yok. Bu saatten sonra güven altındasın. Seni ülkemize ulaştırıp iyileştireceğiz’ dedim. Gözlerinin içi güldü.”

 

 

İsveç’teki sağlık sisteminin kendilerini şaşırttığını ifadeden Işık, “Hastamız prosedüre göre ambulansla gelmesi gerekirken otomobille gelince çok şaşırdık” dedi.

TEDAVİ UYGULANMAMIŞ

Dr. Işık “İsveç’te herhangi bir tedavi uygulanmamış. Bir doktor gelmiş normalde tedavi için muayene etmiş doktor hastaneye götürülmesi gerektiğini söylemiş. Ağrı kesici ateş düşürücü ilaç yapıp geri göndermişler. Bu akıl almaz bir ihmal” dedi.

Yardımcı Pilot Fatih Bayram şunları söyledi: “Hava ambulansın maneviyatı başka. Biz aprona gelene kadar hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Çok müthiş bir sürpriz oldu. Devletin üst kademelerinden talimat geldiğini öğrenince gurur duyduk” dedi

KAYNAK : akşam gazetesi
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Hasan Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım bu ülkeyi nerden nereye getirdiniz Rabbim yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Suskun44 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet görün devlet
    Cevapla
  • Mete TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk vatandaşlarının ülkemize getirilip tedavi edilmesi güzel. Ancak bu salgından önce ülkemizi beğenmeyerek paralarını avrupa ülkelerine yatıranlar/kaçıranlar ve avrupa ülkelerine gidip yerleşenler aceba ülkemizin değerini anladılar mı? Bunu merak ediyorum.
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanya’ya doğdum büyüdüm. Okul ve iş hayatımı burada geçirdim geçiriyorum . Ama Türklüğümele gurur duyan birisiyim. Vatanım için canım feda. Bu gurbette yaşayanlar çoğu böyle düşünürler .
    Cevapla
  • Anadolu ruhu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarına sahip çıkan, devletimizin sıcak yüzünü gösteren ve herşey den önce: "insanı yaşat ki devlet yaşasın" inancı ile çalışan başta Cumhurbaşkanımız ve sağlık bakanı mız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Sağlıkta çağ atladığımızı görmek bana heyecan veriyor...
    Cevapla
  • Sakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın akrabası Ak Parti üyesi diye iftira atanlar Cubutiden getirilen üç yunan vatandaşı için niye birşey demiyorlar, yazıklar olsun iftiracılara prim verenlere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR