Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adana'da hayatını kaybeden gencin ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçması üzerine açılan uyarı ateşi sırasında kazara vurularak hayatını kaybeden Suriye uyruklu Ali Hemdan El Asani'nin babası Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 17:19 GÜNCELLEME 29.04.2020 18:03 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adana'da hayatını kaybeden gencin ailesine taziye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adana'da hayatını kaybeden gencin ailesine taziye

Cumhurbaşkanı görüşmede, hayatını kaybeden Ali Hemdan El Asani’ye Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diledi. Suriye halkına selam ve sevgilerini ileten Cumhurbaşkanı, dün Afrin’de terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırıyı hazırlayan teröristin yakalandığını da ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçması üzerine açılan uyarı ateşi sırasında kazara vurularak hayatını kaybeden Suriye uyruklu Ali Hemdan El Asani'nin babası Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüşerek taziyelerini iletmiştir. 

Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, hayatını kaybeden Ali Hemdan El Asani’ye Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı dilemiştir. 

Yaşanan elim hadise nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, olayla ilgili hukuki sürecin başladığını ve konunun sonuna kadar takipçisi olunacağını belirtmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, “Ali bizim de evladımızdır, onun hakkını hukukunu koruma noktasında hiç şüpheniz olmasın.” demiştir. 

AFRİN SALDIRISININ FAİLİ YAKALANDI

Suriye halkına selam ve sevgilerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, dün Afrin’de terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırıyı hazırlayan teröristin yakalandığını da ifade etmiştir.

 

POLİS MEMURU TUTUKLANDI

Adana'nın Seyhan ilçesinde "dur" ihtarına uymayan Suriyeli gencin ölümüne neden olan polis memuru Ali El Hemdan'ı kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS MEMURUNUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İfadesinde normalde silahı emniyeti açık şekilde taşıdıklarını söyleyen polis F.K. "Asayiş Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapmaktayım. Dün diğer polis memuru arkadaşlarımla birlikte saat 10:30 sıralarında Covid - 19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarla ilgili ve şüpheli gördüğüm şahıslarla ilgili kontrol yapmak amacıyla Sucuzade Mah. Obaler Caddesi kesişiminde kontrol noktası oluşturduk.Saat 12:00 civarında ölen şahsı, yanında başka bir şahısla bize doğru gelirken gördüm. Şahıslar biraz tedirgin davrandılar. Ben şahısların yanına gittim. Ölen çocuğun yanındaki şahsı aldım. Diğer ölen çocuk kaçmaya başladı. Diğer şahsı arkadaşlarıma teslim edip, kaçan çocuğun arkasından koşmaya başladım. Hatta arkadan da polis memuru arkadaşım İ.K. koşuyordu. Ben çocuğu durması için birçok kez uyardım. Çocuk ara sokaklara girince belimden silahımı çıkarıp, mermiyi namluya sürdüm ve arkasından koşuyordum. Dediğim gibi ara sokaklara girdiğim için ve sokaklar sıkıntılı şahısların oturduğu yerler oturduğu yerler olduğu için, biraz da kendimi güvende hissetmek için elime silahı almıştım. Ben şahsın bana doğru döndüğünü görmedim. Çünkü bu sırada sokak kalabalıktı. Koşan birkaç kişi daha vardı. O yüzden dikkatim o şahıslara yönelmişti." dedi.

"SİLAH YERE DÜŞERKEN ATEŞ ALTI"

"Ölen çocuğun bana bana doğru dönüp dönmediğini hatırlamıyorum" diyen şüpheli polis memuru F.K., "Hatta o sırada bir lastik patlama sesi gibi bir ses duyuldu. Belki de diğer şahıslarda ve ölen çocuk da benim silah sıktığımı düşünerek dönmüş olabilir. Ben de o an panikledim. Koşarken elimde eldiven bulunduğundan ve çok sendeleyip yorulduğumdan sendeledim, o sırada yere düştüm. Yere düşerken de silah ateş aldı. Ben kesinlikle silahı şahsa doğrultmadım. Sadece şahsı yakalamaya çalıştım. Ölen şahısla aramızda yaklaşık 30 metre mesafe vardı. Ardından çocuk yere düştü. Ben hemen çocuğun yanına gittim. Çocuğun vurulduğunu görünce telsizden ve cep telefonundan 112'yi aradım. Ölen şahsı tanımıyorum. Şüpheli bir şahıs olabileceğini düşünerek müdahale etmek istedim. Kesinlikle vurmak amacım yoktu. Dediğim gibi hem kendimi güvene almak, hem de şahsı korkutup durdurmak amacıyla silahımı çıkardım. Aslında havaya ateş edecektim. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. 26 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir olay başıma geldi. Kesinlikle çocuk yürümüyordu. Beni görünce koşarak kaçtı. Ben de arkasından koştum. Çocuğa doğrudan ateş ettiğim hususu doğru değildir. Tanık beyanlarını kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim gelen gecen ayaklarına sıksın bacağına sıksın felan demiş. adam koşar halde nefes nefese kalmış, adrenalini yüksek seviyede ve oruçlu kendiside arada 30 metre var diyor kaldıki o an gözünde büyüttüğünü varsayıyorum 15 metre olsun. bu halde gelip 15 metrede tam isabet vuracak adamı anlından öperim. hayatında eline silah almamış o şahlanmayı tatmamış adamların gelip burda keskin nişancıymış gibi akıl vermesi çok saçma.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaçan suçludur o kadar. Bu ülkeye gelmeseydi bu olay olmayacaktı.
    Cevapla
  • Yigit Inebolu'lu 3 yıl önce Şikayet Et
    polise öldür diye silah kullanma yetkisi verilmemistir,ayakkarindan vurulup etkisiz hale getirme yetkisi verilmistir.
    Cevapla
  • Yigit Inebolu'lu 3 yıl önce Şikayet Et
    polise vur emri verildigi ise öldür diye verilmedi,ayaklsrinda
    Cevapla
  • Seçkin Akdeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Polisten kaçmayacaksın,kaçan suçludur,polisimiz ne yapsın kim bilir belkide intahar bobmacısı vs olabilirdi.Kaçmasını bedelini ödemiştir,Allah rahmet eylesin,polisimizin tutuklanmasınıda doğru bulmuyorum.Sonuçta bizim güvenliğimiz için çalışıyorlar.Benim devamlı söylediğim bir söz var,Polisim sana kalkan eli kıracak silah çekeni alnının ortasından vuracaksın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR