Türk Kızılay Başkanı Kınık, sağlık çalışanlarına iftarda eşlik etti

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, koronavirüs riski nedeniyle eve gidemeyen ve öğrenci yurdunda kalan sağlık çalışanlarına iftarda eşlik etti. Sağlık personelleriyle iftar öncesi sohbet eden Kınık, Kızılay olarak sağlık çalışanlarına desteklerinin süreceğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2020 01:10 GÜNCELLEME 30.04.2020 01:10 GÜNCEL
Türk Kızılay Başkanı Kınık, sağlık çalışanlarına iftarda eşlik etti
Türk Kızılay Başkanı Kınık, sağlık çalışanlarına iftarda eşlik etti

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülke çapında bir dizi önlemler alındı. Bu kapsamda salgından en çok etkilenen sağlık çalışanlarının geçici süreliğine öğrenci yurdu ve otellerde kalmalarına karar verildi. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kanuni Sultan Süleyman yurdunda kalan 800 sağlık çalışanıyla iftarda buluştu. Sağlık personelleriyle iftar öncesi sohbet eden Kınık, Kızılay olarak sağlık çalışanlarına desteklerinin süreceğini ifade etti. Öğrenci yurdunda düzenlenen iftara Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan da katıldı.

 

İftar yemeği öncesi açıklamalarda bulunan Kınık, "Kredi Yurtlar Kurumumuzun Kanuni Sultan Süleyman yurdundayız. Burada sağlıkçılarımız kalıyor. Hastanelerde korona virüs servislerinde çalışan ve ailelerini muhafaza etmek için evlerine gidemeyen ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelmiş yeni atanan görevlerinin başına gelmiş ancak kalma vesaire gibi işlemlerini yerine getirememiş arkadaşlarımız var. İstanbul’da 3 bin 500 sağlık çalışanımız Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yurdunda misafir ediliyorlar. Biz de Kızılay olarak onların gıda ihtiyaçlarını, iftarlarını veriyoruz. Bugün de onlarla birlikte iftar açmak için bu korona virüsün cephesinin en önünde savaşan sağlıkçılarımızla, hekimlerimizle, hemşirelerimizle, yardımcı personellerimizle birlikte iftar açmak için bulunuyoruz. İstanbul’da 16 kredi ve yurtlar kurumunda hem karantina altında hem de sağlıkçılarımız bu şekilde barınıyorlar" dedi.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR