Düzenleme yolda! Avukatlık sil baştan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında avukatlık kanununda yapılacak değişikliğe ilişkin hazırlanan taslak teklif gündeme geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2020 08:39 GÜNCELLEME 30.04.2020 08:39 GÜNCEL
Düzenleme yolda! Avukatlık sil baştan
Düzenleme yolda! Avukatlık sil baştan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’in açılması ile birlikte bu teklifin gündeme getirilmesini istedi. Edinilen bilgiye göre, önceden hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra sigortalı işte çalışamayan stajyerler avukat artık yeni düzenleme ile avukatlık stajının yapılmasına engel oluşturmamak şartıyla sigortalı bir işte çalışabilecekler. Kamu kurum ve kuruluşlarında en az 3 yıl kıdemi olan memurlar görev süreleri içerisinde avukatlık stajı yapabilecekler. Yine eskiden üniversitelerin sadece profesör veya doçent olarak görev yapanlara ilişkin sınırlama kaldırılarak bütün öğretim görevlilerinin avukatlık yapmalarına imkân sağlanacak.

Noterlerin dışında baroların da vekâletname düzenleyebilmesi planlanıyor. Yargı organları, kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, noterler ve vakıflar avukatlara bilgi ve belge konusunda yardımcı olacaklar. Avukatlar ihtiyacı olduğu online bilgi ve belgelere bu kurumlardan ücretsiz olarak erişebilecek. Yardımcı olmayanlara ise göre görevi kötüye kullanmaktan ceza alacak. Türkiye Barolar Birliği delege seçimi sisteminde değişiklik yapılarak nispi seçim sistemi uygulanacak. Bu sayede barolar birliğinde demokrasi güçlendirilecek. Üye sayısı az olan baroların temsil gücü arttırılacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’in açılması ile birlikte ilk olarak bu teklifin gündeme getirilmesini istedi.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence her üniversite mezunu avukat olabilmeli. Eğer kapasitesi varsa, dosyaları anlar ve müvekkili müdafaa eder. Zaten mahkemeler yıllarca sürerken işi de öğrenirler. Hukukta emsal yargıtay kararı buldunuz mu, işin yarısı bitti zaten.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalığın daniskası
    Cevapla
  • onr 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapasitesi varsa hukukta kazanabilir?
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    barolara kaynak oluşturulması bir vatandaş olarak karşıyım... Kur'an-ı'ın ayetlerini bie yargılayanlara para kazandırılmasına razı değilim... Hatta odaların bile vatandaştan para kazanması engellenmelidir.... Sadece üyelerinden aldıkları aidatlarla yetinsinler...
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ben de çıkıp bir müftü öğrencisine tecavüz etti diye diyanet vakfına karşıyım mı demeliyim? Avukatlar adaletin bel kemiğidir ve barolar avukatların en büyük destekçisidir. Barolardaki hainler temizlensin demek yerine barolar yok olsun mantığı gütmek anlamlı değildir.
    Cevapla
  • Nazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah allah bak sen ya! Haset
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    SMMM konusunda da düzenleme lazım. 3 yıl fiili staj ve 2 merkezi sınav zorunluluğu esnetilsin. Açık öğretimde İİBF alanlarının kontenjan azaltılsın. En önemlisi Muhasebe eğtimi almayan SMMM olamasın.
    Cevapla
  • cevdet tamgac 3 yıl önce Şikayet Et
    avukat herkesden olmaz sadece hukuk eğitimi şşartı gerekli
    Cevapla
  • ATİNA'DA MIYIZ? 3 yıl önce Şikayet Et
    Çağlayan adalet sarayında elinde adalet terazi tutan Yunan Tanrıçasının heykelleri bulunuyor. THEMIS, Yunan şeriatında adalet tanrıçası olarak bilinir ve adalet adına verdiği hükümler tartışılamaz tanrısal hükümlerdir. Adalet konusunda, İslam şeriatı yerine konan Yunan şeriatını temsil ederler. Atina'da olması gereken bu heykellerin İslam'ın başkenti İstanbul'da ve yeni yapılan adalet sarayında olması düşündürücü değil mi? Ama düşünen kimse yok! Ne acıdır ki milli bir Savcı olan Mehmet Selim Kiraz özellikle bu binada şehit edildi ve cenazesi de bu tanrıçaların önüne getirildi. Yunanistan da bu katillere sahip çıktı. Kimse bunların FARKINDA DEĞİL Mi? Bu tanrıçalar neden kaldırılmıyor?
    Cevapla
  • Şahin Melendez 3 yıl önce Şikayet Et
    Hukukun ne ortadoğu nehint ne yunan mitolijisiyle ilgisi olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR