Ücretsiz maske dağıtımında yeni uygulama

Son Dakika Haberi; 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasına yeni bir güncelleme geldi. Sağlık Bakanlığı'nın hizmete sunduğu ücretsiz indirebilen uygulama ile artık maske kodu alınabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2020 23:30 GÜNCELLEME 04.05.2020 00:30 GÜNCEL
Ücretsiz maske dağıtımında yeni uygulama
Ücretsiz maske dağıtımında yeni uygulama

Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadale kapsamında, vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabileceği ve kendi sağlıklarını takip edebildikleri "Hayat Eve Sığar" mobil uygulamasına yeni bir güncelleme geldi.

Güncelleme ile artık ücretsiz maske kodu Hayat Eve Sığar uygulamasındaki "Sağlık Durumu" sekmesi altından alınabiliyor.

 

 

HASTANE, ECZANE, MARKET GİBİ YERLER DE GÖSTERİLİYOR

Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor.

Vatandaşlar, onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebiliyor. Bu şekilde sevdikleri kişilerin de riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu da uygulama üzerinden incelenebiliyor.

YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskeler zamanında ulaştı. Hiç problem yaşamadık. En kötü muhtarlığa başvurun onlar temin ederler zaten.
    Cevapla
  • Momedo 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskeler haftalık verilecek denmişti, Komşum sabah eczaneye gitmiş demiş ki siz daha önce aldınız. Başka eczaneye gitseydin dedim, gittim aynısını dediler dedi şaşırdım. Eczaneler tekseferlikmi dağıtıyor yoksa bunlar yanlışmi yapıyor nasıl bile bilirim
    Cevapla
  • Bu hiç yakışmadı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın ne maskesi ne kodu hiç birşeyin geldiği yok bütün kanallardan defalarca başvurdum. Birde her hafta 5 tane hak varmış. Bir kez alaydık tamam diyecektik. Çok geç kalındı çok. Ederi bişey değil zaten. Paralı olsa da alsak.
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir bilgi noksanlığı var bir yerlerde uygulamda maske talep diyorum bana çıkmamış şeklinde bir uyarı var e.devletden e.ptt üzerinden defalarca başvurdum ama bir bilgi kirliği var bu çıkan haberlerde çalışanlar kendi işyerlerinden alacak davası tüm türkiye içinmi nasıl işliyor bunların netliğe kavuşması lazım
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Aile de 3 kişi ye geldi . Bana 2. cisi de geldi.Büyük oğluma bir türlü gelmedi, üç kez başvuru yaptık. Sonradan Açıklama yaptılar meğerse çalışanlara iş yerinden verilecekmiş. Şu anda iş yeri kapalı , bu durumda nasıl olacak. Çok saçma bir uygulama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR