65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Marttan itibaren sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar için esnetme formülü üzerinde duruluyor. Bugün yapılacak kabine toplantısında alınan tedbirlerin aşamalı olarak gevşetilmesi görüşülecek. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte yaşanan gelişmeler…

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 10:38 GÜNCELLEME 06.05.2020 10:38 GÜNCEL
65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?
65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından kronik rahatsızlığı bulunanlar ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre koronavirüs artış hızı düşüş göstermeye başladı. Koronavirüs vakası sayısının azalmasıyla birlikte vatandaşlar alınan tedbirlerin ne zaman kaldırılacağını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında bugün  düzenlenecek kabine toplantısının ana gündem maddesi de alınan tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi olacak. Türkiye’de 65 yaş üstü 7 milyona yakın vatandaş bulunuyor. 65 yaş üstü kişiler için bir esnetme formülü uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? İşte 65 sokağa çıkma yasağında yaşanan son durum!

 

65 YAŞ VE ÜSTÜ  SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma  kısıtlaması olduğu günlerde 4 saat yürüme mesafesinde dışarı çıkabileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlara, haftanın 1 günü, 4 saatliğine yürüyüş mesafesine çıkış izni verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın detayları;

İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştiriyoruz.

20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek. 

PAZARTESİ GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gelen “65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?”sorusuna “ "Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda bazı güzel haberleri olabilir” şeklinde yanıt verdi. Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a normalleştirme takviminin oluşturulması ve tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesine yönelik görev verdiğini söyleyen Kalın” "Biraz önce de Cumhurbaşkanımızla beraberdik. Fuat Oktay Bey, çalışmanın son halini vermek üzere olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanımız da pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda bununla ilgili son değerlendirmeleri yapacaklar.”dedi.

 

 

KADEMELİ OLARAK SOKAĞA ÇIKILACAK!

Yaşlı nüfus yoğunluğuna bakılarak 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkmalarına kademeli olarak izin verilecek. Koronavirüs görülme oranı her şehirde farklı olduğu için her il  65 yaş üstü vatandaşlara getirilecek izinlerle ilgili kriterleri kendisi belirleyecek.  Bu konudaki yetki il pandemi kurullarına verilecek. 65-70 yaş arası ile 70 yaş üstünde olan kişiler ayrı ayrı saatlerde sokağa çıkabilecek. Kademeli olarak sokağa çıkışlar yapılacaksa bu kişilerin izinleri 3 saatten az olabilecek.

“DOLAŞMALARINA İZİN VERİLECEKTİR”

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldığı canlı yayında gelen 65 yaş ve üstü için esneme bekliyor musunuz? Bilim Kurulu'nun böyle bir tavsiyesi var mı? sorusuna  “Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulmuştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben.” şeklinde cevap verdi.

 

 

YORUMLAR 2
  • Yahya 4 yıl önce Şikayet Et
    20 yaş altı sokağa çıkma izninde şok vb. marketlere gidebilicekmi
    Cevapla
  • alpay ali 4 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstüyüm eşim engelli arabam var sigortası ödeniyor vergisini ödüyorum vizede öyle ama kullanamiyorum çünkü sokağa çıkmak yasak nerdeyse 2 ay oldu neden devlet bu ödemeler hakkında adil bir karar vermiyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR