Başkan Erdoğan, LGS ve YKS'nin tarihlerini açıkladı! Tarihte bir ilk olacak...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararları açıkladı. Başkan Erdoğan, YKS'nın 27-28 Haziran'da LGS'nin ise 20 Haziran'da yapılacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da sınavlarla ilgili detayları paylaştı. LGS nasıl yapılacak? İşte detaylar..

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 21:37 GÜNCELLEME 05.05.2020 10:39 GÜNCEL
Başkan Erdoğan, LGS ve YKS'nin tarihlerini açıkladı! Tarihte bir ilk olacak...
Başkan Erdoğan, LGS ve YKS'nin tarihlerini açıkladı! Tarihte bir ilk olacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kısıtlamamalrla ilgili alınan kararları açıkladı.Başkan Erdoğan, YKS ve LGS'nin yapılacağı tarihe ilişkin açıklamada bulundu.

 

 

Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Eğitimde attığımız adımları da Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda belirledik. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacak.Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN ZİYA SELÇUK DETAYLARI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk YKS ve LGS sınavlarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Selçuk; "LGS'de her öğrenci kendi okulunda sınava girecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. YÖK'te YKS ile kararlar alıp uyguluyor. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.

Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.

Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.

Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler.

Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak. 

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav (LGS)
Nasıl Yapılacak?

•    Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında; öğrencilerimizin sınav binalarına kolay ulaşılabilmeleri için bu yıl ilk defa öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerdir.

•    Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

•    Öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır.

•    Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacaktır.

•    Okulda kantinler açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerdir. Ayrıca her sınıfta dezenfektan ve peçete okul idareleri tarafından bulundurulacaktır.

•    Sınava gelen öğrencilere, velilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacaktır.

•    Geçerli kimlik belgenizi en geç sınavdan 1 gün önce veliniz ile birlikte kontrol ederek hazır bulundurunuz.

•    Geçerlik kimlik belgesinde 15 yaş nedeniyle fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli değişikliği süreçten dolayı yapamamaları göz önüne alınarak fotoğraflı geçerli kimlik belgesi şartı aranmayacaktır.

•    Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sadece bir veliniz ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09:00’da kendi okulunuzda hazır bulunmanız gerekmektedir.

•    Öğrenciler, önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacaktır.

•    Tüm okullarımızda Rehber öğretmenlerimiz korona virüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilerimize ve öğrencilerimize yardımcı olmak için okul dışında görevli olacaklardır.

•    Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecektir. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacaktır. Öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyecektir.

•    İkinci oturum için öğrenciler binalara sosyal mesafe korunarak sırayla alınacaktır.

•    Velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerin binalara giriş ve çıkışlarında velilerin izdiham oluşturmamaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir.

•    Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine teslim edilecektir.

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dezenfektan dediginiz madde sınava girecek ögrencilerde mide bulantısı kesin yapacaktır.Buda sınav da başarısız olmasına neden olacaktır kesinlikle!
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    LGS yerine başka bir kelime bulamadınızmı? LGBT gibi duruyor...
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi .esnek tutun durum ve şartlar .olustugunda ibaresi .cok isabetli olur gencleri kullaniyor cok bilmiş bagirti takimi onerimizi dikkate alin yetkililer .
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    LGS tarihi dediğin zaten 2 yıllık bi geçmişi var
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav tarihi ileri bir tarihe alınırsa büyük sorun olmaz ama geri bir tarihe alındığı zaman büyük sorun olur. Büyük bir yanlış yapıldı. Ya önceden ileri bir tarihe almayacaktınız ya da ileri bir tarihe aldıktan sonra tekrar geri bir tarihe almayacaktınız. İster istemez öğrenciler üzerinde büyük stres oluştu.Aldığınız kararlar milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor bunu hiçbir zaman unutmayın sayın yetkililer.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum. Reis sonuna kadar arkandayız. Ama bu karar yanlış. 30 dk ek süre çok güzel olmuş. Ama 30 gün geriye almak çoook ama çok yanlış
    Cevapla
  • Ebruli 3 yıl önce Şikayet Et
    İleri alındı işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR