CHP'li İlhan Cihaner'in iddiasına TBMM'den sert tepki: Rakamsal olarak bile mümkün değil

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner'in TBMM TV'nin yenilenmesi ile ilgili astronomik rakamlar içeren iddiaları üzerine Meclis Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada "Bütçe (39.5 milyon TL) göz önünde bulundurulduğunda iddianın doğruluğu, sadece rakamsal olarak bile gerçekleşmesi mümkün olmayacak seviyededir." ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 22:08 GÜNCELLEME 05.05.2020 00:52 GÜNCEL
CHP'li İlhan Cihaner'in iddiasına TBMM'den sert tepki: Rakamsal olarak bile mümkün değil
CHP'li İlhan Cihaner'in iddiasına TBMM'den sert tepki: Rakamsal olarak bile mümkün değil

TBMM Başkanlığı tarafından TBMM TV ile ilgili iddialara ilişkin, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile bir protokol imzalandığı ancak fiyat ve teknoloji araştırmasının halihazırda devam ettiği, karar verilmiş bir şartnamenin bulunmadığı bildirildi. 

 

Açıklamada, TBMM TV'nin 1994 yılında kurulduğu günün teknolojisiyle bugüne kadar hizmet verdiği belirtilerek Genel Kurul Salonu'nda hizmet veren robotik kontrollü kamera sisteminin, 1997'de temin edildiği şekliyle kullanılmaya çalışıldığını, arızalanan parçaların, 10 yıllık yedek parça bulundurma süresi dolduğu için kullanım ömrünü doldurduğu kaydedildi.

 

Eskiyen cihazların yenilenmesi ve tümüyle modernizasyonu için 2015 yılından bu yana TBMM bütçesinden ödenek ayrıldığını, ancak yenileme hizmetinin gerçekleştirilmediğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ömrünü tamamladığı için hizmet vermekte zorlanılan sistemin yenilenmesi bir zaruret olarak bulunduğu için TBMM TV'nin yenilenmesi, 2020 yılı yatırım planı çerçevesinde tekrar değerlendirmeye alınmış ve bu kapsamda 2020 yılı TBMM Bütçesine 39.500.000 TL ödenek konulmuştur.

Takdir edilir ki bütçe çalışmaları bugün karar verilen ve uygulanan harcama kalemlerinden olmayıp planlaması bütçe yılı öncesinde gerçekleştirilmektedir. TBMM İçtüzüğü'nün 54. maddesi uyarınca Genel Kurulun toplantı günlerinde televizyon yayını yapan TBMM TV'nin TRT ile yayın konusunda tam uyumunun sağlanması, milletvekili sayısının 600'e çıkması nedeniyle mevcut kameraların yetersiz kalması, sistemin halen SD çözünürlükte görüntü vermesi hususları göz önüne alınarak geleceğe dönük yatırım anlayışıyla kamu yararının en üst düzeyde gözetilmesi amacıyla mevcut yayın sistemine günümüz teknolojisine en uygun yayın yapabilecek yeteneklerin kazandırılması planlanmıştır.

KARAR VERİLMİŞ BİR ŞARTNAME BULUNMAMAKTADIR

Bu kapsamda T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile bir protokol imzalanmıştır. Söz konusu iş için ayrılan bütçe çerçevesinde en uzun ömürlü ve ekonomik teknolojinin temini için Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yapılan protokol çerçevesinde fiyat ve teknoloji araştırması halihazırda devam etmektedir. Karar verilmiş bir şartname bulunmamaktadır." 

SADECE RAKAMSAL OLARAK BİLE GERÇEKLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Açıklamada, "İddia edilen 4K sistemin temin edilmesi halinde oluşacağı iddia edilen 3-10 milyon euroluk fark, 23-76 milyon TL'ye karşılık gelmektedir ki, tüm kalemler ve KDV dahil ayrılan toplam bütçe 39.5 milyon TL'dir. Ayrılan bütçe göz önünde bulundurulduğunda iddianın doğruluğu, sadece rakamsal olarak bile gerçekleşmesi mümkün olmayacak seviyededir." ifadeleri kullanıldı. 

TBMM GENEL SEKRETERİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU'NDAN CİHANER'E TELEFON

Öte yandan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun, Cihaner'i arayıp, iddiasında geçen rakamların yanlışlığını belirterek bilgi verdiği kaydedildi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ve bunlar gibi olanlar için yalan ve iftira çok daha kıymetli, bedeli de yok, koyun gibi inananı da çok. ne kadar yalan söyler iftira atarsan bu partide yer bulma ve köşe kapma ihtimalin de artar. atın yalanı, öpsünler inananı
    Cevapla
  • maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    çamur at izi kalsın
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    nerdendi çıktı hortlak
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet proje üretmek yerine ahlaksızca yalan ve iftiralarla algı yaratmaya çalışıyor.Yıl 2020 ama buna inanan ve bunları sosyal medyada paylaşan ve bunların ardından giden ahmak da çok.
    Cevapla
  • YUNUS 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatları yalan iftira,hainlik.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR