İstanbul, Ankara ve İzmir'de seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 7 ilde seyahat yasağının kalktığını açıkladı. Peki İstanbul, İzmir ve Ankara’da seyahat yasağı kalktı mı? Hangi illerde kısıtlama devam ediyor?

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 10:09 GÜNCELLEME 06.05.2020 10:10 GÜNCEL
İstanbul,  Ankara ve İzmir'de seyahat yasağı ne zaman kalkacak?
İstanbul, Ankara ve İzmir'de seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüs kapsamında normalleşme sürecini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 ilde uygulanan seyahat yasağı uygulamasının 15 gün süreyle (4-19 Mayıs) uzatıldığını ve 7 şehrinde yasağının kalktığını açıkladı. Peki hangi illerde seyahat yasağı kalktı?

 

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA’DA SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 büyükşehirde seyahat yasağı uygulamasının bittiğini açıkladı. Buna göre; Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde uygulanan hava, kara ve deniz yoluyla yapılacak giriş/çıkış kısıtlaması kaldırıldı. İstanbul, İzmir ve Ankara’da 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar yasak devam edecek.

 

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Şehir Giriş/ Çıkış Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelge ile Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 24 İle yapılacak kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) gerçekleştirilecek tüm giriş/çıkışlar 15 gün süreyle kısıtlandı.  

KISITLAMA NE ZAMAN SONA ERECEK? 

Kısıtlamanın kaldırıldığı 7 il haricindeki 23 büyükşehir ve Zonguldak için giriş çıkış kısıtlaması 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'e kadar uzatıldı.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Corona virüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlar artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet alınabiliyor. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR