Uçuşlar ne zaman başlayacak? THY yurt dışı ve yurt içi uçuşları ne zaman başlayacak?

Türk Hava Yolları (THY), Corona virüs tedbirleri kapsamında kısıtlanan uçak seferlerinin ne zaman başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 20 Mayıs tarihinde iç hatlar, 28 Mayıs tarihinde dış hatlar için uçuş yasağı sona eriyor. Bu kapsamda Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için uçuş planlaması yapan firma, iç hatların tamamının açılacağını belirtirken dış hat uçuşlarının kademeli olarak açılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2020 10:31 GÜNCELLEME 08.05.2020 10:33 GÜNCEL
Uçuşlar ne zaman başlayacak? THY yurt dışı ve yurt içi uçuşları ne zaman başlayacak?
Uçuşlar ne zaman başlayacak? THY yurt dışı ve yurt içi uçuşları ne zaman başlayacak?

THY yurt içi ve yurt dışı seferlerinin ne zaman başlayacağını açıkladı. Korona virüs tedbirleri kapsamında durdurulan uçak seferleri sonra firmalar biletleri erteledi. Birçok kişinin biletini de talebi üzerine iptal etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın normalleşme sürecine giriş için yaktığı yeşil ışık sonra seferlerin başlayacağı tarih hakkında duyuru yatı. Peki yurt dışı ve yurt içi uçuşları ne zaman başlayacak? hangi ülkelere seferler başlayacak.

 

UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'de alınan Corona virüs tedbirleri kapsamında iç hat uçuşlarını 20 Mayıs dış hat uçuşlarını 28 Mayıs tarihine kadar durulduğunu açıklayan THY, yasağın sona ermesinin ardından seferlere başlayacağını duyurdu. Yaptığı açıklamaya göre Haziran ayında iç hat uçuşlarına başlayacağını açıklayan firma, dış hat seferlerini ise kademeli olarak açacağını duyurdu.

THY İLK OLARAK HANGİ ÜLKELERE SEFER DÜZENLEYECEK?

Türk Hava Yolları (THY), yasakların sona ermesi ile birlikte ilk etapta  9 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştireceğini açıkladı. Sefer düzenleyeceği ülkeler arasında Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv yer alıyor.