Yılmaz Özdil'in '2 odalı' denilen kaçak ultra lüks villasında spor salonu da var

Yılmaz Özdil, Bodrum’daki kaçak villasını hukuka uygun yapılmış algısı oluşturmak için yalan söylemekten çekinmiyor. Kanunlara aykırı olarak kaçak şekilde yapılaşmaya gittiği Bodrum'daki lüks villası ile ilgili yapılan incelemenin tüm ayrıntıları ortaya çıktı

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 13:34 GÜNCELLEME 07.05.2020 14:04 GÜNCEL
Yılmaz Özdil'in '2 odalı' denilen kaçak ultra lüks villasında spor salonu da var
Yılmaz Özdil'in '2 odalı' denilen kaçak ultra lüks villasında spor salonu da var

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki milyonluk kaçak villasında hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği usulsüzlükler Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede tüm ayrıntılarıyla ortaya çıktı.

 

 

İnceleme raporuna göre Yılmaz Özdil'e ait ve eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villada "Tadilatlı Yapı Ruhsatı", "Yapı Kullanım İzin Belgesi" ve "Onaylı Mimari Projeye" aykırı izinsiz ve kaçak bölümler bulunuyor. Özdil'in İmar Kanununu delik deşik ederek yaptığı kaçak yapılar sebebiyle villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi.

 

 

Ayrıca elektrik - su ve doğalgaz bağlantılarının kesilmesine karar verildi. Özdil hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Skandalı örtbas etmek için "2+1 mütevazı bir ev" yalanını söyleyen Özdil'in hukuksuz olarak inşa ettiği 310 metrekarelik kaçak villasında spor salonu olarak kullandığı bir bölümün de olduğu belirlendi.

İşte Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Özdil'in yalanlarını tek tek çürüten çarpıcı raporunun ayrıntıları:

KAÇAK TERAS

Binanın deniz cephesinde bulunan iki parçalı teras birleştirilerek büyütüldü. İki yan cephede A-E aksı boyunca devam ettirildi. Yapı Kayıt Belgesinde "45,5 metrekare balkon ilavesi" olarak beyan edilen zemin kattaki teras 71.41 metrekare olarak ölçüldü. Ayrıca onaylı mimari projede boyluk olarak gösterilen 3-3 aksı binaya dahil edildi, üst tabliyesi atıldı.

PROJE DIŞINA ÇIKTI
Onaylı mimari projede tek katlı, iki bağımsız bölüm olarak gösterilen yapının kullanım amacı ofis olarak belirtildi. Oysa bodrum ve zemin olarak kullanıldığı görüldü. Proje dışına çıkılarak parselin yol cephesinde müştemilat, jeneratör odası ve depo yapıldı. Bu yapıların Yapı Kullanım İzin Belgesi alındıktan sonra inşa edildiği tespit edildi.

SUÇ DUYURUSU

Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu tarafından söz konusu izinsiz ve kaçak yapılara ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda villanın yapı kayıt belgesinin İmarı Kanununun ilgili maddeleri gereği ücret iadesi yapılmadan iptaline karar verildi. Komisyon ayrıca TCK'nun 206.maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmasına, yapının altyapı hizmetlerinden (elektrik-su-doğalgaz) yararlandırılmamasına ve mer-i mevzuat çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara bildirimlerde bulunulmasını kararlaştırdı.

 

YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • Fatoş değer altug 3 yıl önce Şikayet Et
    Bodrumdaki bütün binalarda eklentiler ,proje değişiklikleri var...yarımadada her isteyen istediği değişikliği yaptı... Yani tek yapan Yılmaz Özdil değil...bence haksızlık ediliyor...sivridilli diye onunla upraşılıyor...bunun yerine daha önemli meseleler var...zamana yazık!
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz gündem yaratma çabası
    Cevapla
  • Tayiipci 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan akşama kadarda yazıp milleti kandırdı özdil
    Cevapla
  • Mehmet Akgün 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırıncıya söyleyin ekmek de vermesin bari. Bu nedir yahu el insaf !!!
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    yarın anıtkabire çıkar ağlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR