Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak? Otogarlar ne zaman açılacak?

7 ilde seyahat yasağının kalkmasının ardından vatandaşın merak ettiği soru ‘’otobüs seferleri ne zaman başlayacak’’ oldu. Peki otogarlar ne zaman açılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2020 10:43 GÜNCELLEME 08.05.2020 10:43 GÜNCEL
Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak? Otogarlar ne zaman açılacak?
Şehirler arası otobüs seferleri ne zaman başlayacak? Otogarlar ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada"Halen 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş-çıkış sınırlandırmasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır’’ ifadelerine yer verdi. Korona virüsün etkilerini azaltmak için canla başla çalışan devletimiz, hayatın normale dönmesi için çalışmaları başlattı. 7 ilde seyahat yasağının kalkmasının ardından vatandaş otobüs seferlerinin başlayıp başlamayacağını araştırıyor. Peki otobüs seferleri ne zaman başlayacak?

 

OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Giriş çıkış yasağı kalkan iller için yakın bir tarih tahmin edilse de yasağın sürdüğü iller için otobüs seferlerinin bir süre daha başlamayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca vaka görülmeyen illerin diğerlerinden korunarak, “tersine karantina” uygulanabileceği kaydediliyor. Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilecek. Edinilen bilgiye göre bu illerde temel önlemler alınarak, sosyal hayatın yeniden başlatılması gündeme gelebilecek. İşyerlerinin açılması söz konusu olabilecek. Bu illerin ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebileceği veya sadece il sınırları içerisinde serbesti sağlanacağı, şehirler arası hareketliliğe izin verilmeyeceği belirtiliyor. 

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR