Taksim ve İstiklal için yeni korona kararı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Beyoğlu İlçe Hıfzısıhha Kurulu Beyoğlu, Taksim ve İstiklal Caddesi için yeni karar aldı. Buna göre, Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan tüm kişilerin maske takmasına ve kişiler arasında en az 3 metre mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmesine karar verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2020 12:22 GÜNCELLEME 08.05.2020 15:19 GÜNCEL
Taksim ve İstiklal için yeni korona kararı
Taksim ve İstiklal için yeni korona kararı

Beyoğlu'nda koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yeni önlem kararları açıklandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da fotoğraf paylaşıp dikkat çektiği Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki yoğunluk gün geçtikçe artıyordu. Bu görüntülerin engellenmesi için Beyoğlu Kaymakamlığı harekete geçti. 

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 6 Mayıs’ta Kaymakam Mustafa Demirelli Başkanlığı’nda toplandı.

Kurulda, COVID-19 salgının bulaş yolları dikkate alınınca salgınla mücadelenin en etkin yolunun sosyal hareketliliği azaltmak olduğu belirtilerek bir dizi yeni kararlar alındı.

EN AZ 3 METRE SOSYAL MESAFE

Yapılan yazılı açıklamada, "Normalleşme süreci boyunca Türkiye’nin gözbebeği konumundaki Beyoğlu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki hareketlenmenin artacağı ve bunun da bulaş riskini artıracağı bahisle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde bulunan tüm kişilerin maske takmasına, kişiler arasında en az 3 metre sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmesine karar verildi" denildi.

3 BİN 150'TL'YE KADAR CEZA VERİLEBİLECEK

Bu karara uymayanlara 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince 1000 TL ile 3 bin 150 TL arasında idari yaptırım uygulanacak.

 

 

YORUMLAR 5
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu beladan kurtulmak için her yer böyle olmalı bu işin başka çaresi yok düşüncesiz insanların yüzünden diğer insanlar sıkıntı çekmemeli hastaneler boşaltılmalı ameliyat olacak hastalar sırada bekliyor
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün illerimizde maske takmak ve en az iki üç metre sosyal mesafe yapmak zorunlu olmalı uymayanlara da caydırıcı olması için cezası da 3150 TL. veya daha fazla olmalıdır.
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın buraları, virüs kimsenin umurunda değil
    Cevapla
  • bülent erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin her tarafında da olsun maske takmıyana ve mesafeyi korumıyana para cezası verilsin her kez kurallara uysun
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulun tamamında maske zorunlu olmalı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR