Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in kaçak villasında yeni gelişme! Yıkım durdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak eklentilerinin yıkımı durduruldu. Özdil'in avukatının itirazı üzerine Muğla Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2020 13:49 GÜNCELLEME 13.05.2020 13:49 GÜNCEL
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in kaçak villasında yeni gelişme! Yıkım durdu
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in kaçak villasında yeni gelişme! Yıkım durdu

Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de bir firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükteki imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi tarafından yapıya Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142,5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verildi. Belediye, bir süre sonra da yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı Özdil ailesi, villaya çevirdi.



Ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için düzenlenen 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvurdu. Ancak 'İmar Barışı' sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın 'İmar Barışı' sonrası yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.

Bu gelişmenin ardından villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı. İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca villa, Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, 'Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur' denildi.

KİREMİTLERİ TEK TEK ELLE TOPLADILAR!

Bodrum Belediyesi'nin kaçak yapılanmaya karşı dozerlerle gerçekleştiği yıkım şeklini Özdil'in kaçak villasına uygulamaması ise dikkat çekti. Kaçak villaya gelen yıkım ekipleri çatıdaki kiremitleri tek tek toplayarak yıkım işlemi gerçekleştirdi.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi'ne tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs'a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi. Ancak tebligata rağmen aileden kimse villaya gelmedi, herhangi bir yıkım işlemi de gerçekleştirilmedi.

KOMŞULARIN VİLLALARI DA MÜHÜRLENDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılan incelemeler sonucu Yılmaz Özdil'in komşularının villalarından bazılarının yapı kayıt belgelerini iptal etti. Bu nedenle belediye ekipleri, bu villaları mühürledi. Belediye ekipleri, villalarda inceleme yaptı, ölçüm yapıp, fotoğraf çekti.


 

 

İMAR AFFINI ELEŞTİRDİ, AFTAN YARARLANMAK İSTEDİ

Yılmaz Özdil, 28 Eylül 2019 tarihinde "Pay hattı" başlıklı köşe yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" yazısını kaleme almıştı. Yazdığı yazıyla çelişen Özdil, imar affına başvurarak 349 ada 4 parsel bulunan evinin yapı ruhsat ve eklerine aykırılıktan dolayı başvurarak yapı kayıt belgesi aldı.

Yapılan incelemelerin ardından Özdil'in evinin kaçak olan jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletler yıkılacak.

120 METREKARE 310 METREKAREYE ÇIKARILMIŞ

120 metrekarelik evi 310 metrekareye çıkaran Özdil'in evinde proje dışında; müştemilat 18,00 metrekare, jeneratör odası 13,50 metrekare, bahçe deposu 9,50 metrekare, zemin terası altında ilave odanın 81,00 metrekare bulunduğu öğrenildi. Bodrum'un en büyük sitelerinden biri olan Aktur sitesinde birçok evin kaçak planı olduğu site sakinlerinin Özdil olayının ardından birbirlerini şikayet etmeye başladığı öğrenildi.

YORUMLAR 337 TÜMÜ
  • xxlxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Gariban biri olsaydı kaçak yerler yıkılırken kaçak olmayan yerler de yıkılırdı. Bir de eşitlikten yanaymış gibi konuşuyorlar hukuk, belediye ve basın yazık bu millete
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    unutmayın dünyada zengin fakir ayrımı var PEYGAMBER EFENDİMİZ veda hutbesinde şöyle buyuruyor bütün insanlar eşittir insanların birbirlerine kaşı üstünlükleri yoktur fakir evi olsaydı polis jandarma kepçe hepsi gelirdi. hepsi danışıklı dövüş kimze hz. ÖMERİN adaletini uygulayamaz ne diyelim PEYGAMBER EFENDİMİZİN bir sözü İNSANLARIN EN FENASI BİRİNE AYRI DİĞERİNE AYRI GÖRÜNEN İKİ YÜZLÜ İNSANLARDIR dahada bir şey demiyorum
    Cevapla
  • Cihad 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya böyle işte, fakirin kaçak yaptığı eve gecekondu denir dozer ile yıkılır, Milletin parasıyla mülk edinen hırsızlara zengin denir kaçak yapılan konuta eklenti denir sonra da yine Milletin işçisi gider hizmet eder.
    Cevapla
  • Selahattin 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bu belediyede isin icerisinde ne demek kiremitleri tek tek toplamak adamlar zaman kazanmislar resmen
    Cevapla
  • seyfo 3 yıl önce Şikayet Et
    adam torpilli, belediyeler ondan yana hiç yıkarlarmı...ama böyle gitmemeli haksızlık oluyor efendiler...yolsuzluk yapanlar cezasız kalmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR