Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar hangileri?

Emeklilere faizsiz kredi veren bankaların listesi açıklandı. Corona salgını sonrasında kamu bankaları emekliye faizsiz kredi vermek için sıraya girdi. Peki hangi bankalar emeklilere faizsiz kredi veriyor? Faizsiz kredi şartları neler?

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 11:02 GÜNCELLEME 09.07.2020 15:58 GÜNCEL
Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar hangileri?
Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar hangileri?

Corona Virüs salgını yüzünden geçim sıkıntısı çeken veya ihtiyacı olan emeklilere faizsiz kredi imkanı sunuluyor. En düşük emekli maaşının 1.000 liradan 1.500 liraya çıkarılmasının ardından bankalardan alınabilecek kredi miktarı da artış gösterdi. Başta PTT olmak üzere Ziraat bankası, Vakıfbank, Sosyal Sigortalar Kurumu veya Bağ-Kur ile emekli sandığından ve malulen emekli olanlar emekli müşteriler için düzenlemiş olduğu kampanyalar ile emeklilere özel faizsiz kredi imkanı sunuyor. Özellikle maaşını bu bankalardan birinden alan müşterilerine daha cazip fırsatlar da yer alıyor. İşte emeklilere faizsiz kredi fırsatı….

 

PTT

PTT emeklilere kredi veren bankalar ve kurumlardan bir tanesidir. Sadece emeklilere değil, ihtiyaç kredisi almak isteyenlere de çeşitli kampanyalar sunmaktadır. Ancak bu kredi dolaylı yoldan verilmektedir. Şu şekilde anlatalım. Maaşınızı PTT şubelerinden ya da PTTmatiklerden alıyorsanız kurumun anlaşmalı olduğu bankaların herhangi birinden kredi çekebilirsiniz. Maaş şartının bulunmasının ana sebebi herhangi bir kefile ya da ipoteğe ihtiyaç duymadan kredi çekilmesini sağlamaktır. 

 

VAKIFBANK

PTT’ nin anlaşmalı olduğu diğer bankalardan biri de Vakıfbank’ tır. Vakıfbank’ın verdiği emekli kredilerinin limitleri maksimum 20 bin TL olmaktadır. Kredi vadesi 60 ay olarak belirlenmiştir. Kredi çekmek isteyen emekliler için belirlenen bir yaş sınırı vardır. 80 yaşını aşmış emeklilere kredi verilmiyor. Kredi vadesi ise 60 ay. 

AKTİFBANK

PTT’ nin anlaşmalı olduğu bankalardan diğeri de Aktifbank’tır. Aktifbank emekli müşterilerine maaşlarının PTT’ den almaları koşulu ile 40 bin TL tutarında kredi vermektedir. Başvurular şubeler aracılığı ile kabul edilmektedir. Bu sebeple banka şubesine giderek kredi başvuru formunu doldurmalısınız. Sizden herhangi bir kefil ya da teminat göstermeniz istenmeyecektir.

ŞEKERBANK

PTT’nin anlaşmalı olunan diğer banka ise Şekerbank’tır. Kredi vadesi 60 ay ve maksimum kredi limiti 36 bin TL olarak belirlenmiştir. Yine kurumdan maaş alma şartı ile yalnızca T.C. kimlik belgesi aracılığıyla kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Sizden herhangi ek bir evrak talep edilmez. Banka kredi başvurunuzu inceleyerek onay verirse tekrar banka şubesine giderek adınıza yatırılmış olan kredi tutarını çekebilirsiniz.

DENİZBANK

Denizbank 1.000 liraya ihtiyaç duyan müşterilerine özel faizsiz ve masrafsız kredi veriyor. Bana 1000 lira yeter diyorsanız hiçbir dosya masrafı  ve sigorta masrafı ödemeden sıfır faizli 1000 lira limitli Denizbank ihtiyaç kredisine başvurarak hiç faiz ödemeden acil nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Denizbank 1000  lira masrafsız faizsiz kredi vermek için kredi başvurusunda bulunan emeklilerde mevduat hesabına iki adet otomatik ödeme talimatı vermeleri dışında herhangi bir talepte bulunmamaktadır. Ayrıca verilen 2 adet faturanın otomatik ödemesini 1 yıl boyunca düzenli sabit olarak yapmanız gereklidir.

EMEKLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Emekli kredisi çekebilmek için gerekli şartlar şunlardır;

Maaşınızın %70 oranını aylık taksitlerin aşmaması

Maaş durumuna göre başka bankadan kredinizin bulunmaması,

Yaşınızın bankanın belirlediği sınırları aşmaması (75) gerekmektedir.

Emekli kredisi veren bankalar ve faiz oranları aşağıda ki tabloda görüntülenmektedir. Fakat kredi faiz oranları farklılık gösterebilir. En güncel oranlar için bankaların internet sitelerinden veya arayarak bilgi alabilirsiniz.

Qnb Finanbank %0,89
İş Bankası %0,99 – %1,05
TEB %1,05
Vakıf Katılım Bankası %1,10
INGBank  %0,99
Yapı ve Kredi Bankası  %1,72
Garanti Bankası %1,34
Vakıfbank %1,05
Ziraat Bankası %0,94 – %0,98
Akbank %1,49-1,53
Denizbank %1,69
   
Enpara %1,19 – %1,24
Alternatifbank %1,36

 

HALKBANK 

Halkbank Mutlu Emekli Kredisi ile emekli müşterilerine destek olmaya devam ediyor. Verilen kredi limiti maksimum 50 bin TL olabilir. Vade miktarı ise 60 aydır. İnternet bankacılığı aracılığı ile kredi başvurusu yapılabiliyor. Ayrıca Emekli ve T.C. kimlik numarası, istenilen kredi miktarı ve gelir miktarı yazılarak 3452′ ye gönderilebiliyor. Halkbank şubelerine giderek de kredi talebinizi bankadaki yetkililere iletebilirsiniz. Faiz oranı ise %0,98 ‘ dir. 

Türkiye İş Bankası

Türkiye İş Bankası da emeklilere kredi imkanı sunan bankalardan biridir. 5 bin TL’ den 50 bin TL’ ye kredi imkanı bulunmaktadır. Vade ise diğer bankalardan farklı olarak 60 aydır. Kredi başvuruları internet bankacılığından, ATM’ lerden, şubelerden ve telefon aracılığı ile yapılabilmektedir. 50 bin TL tutarındaki kredinin faiz oranı %0,99′ dur. 5 bin TL kredide banka 25 TL, 50 bin TL’ de ise 250 TL dosya masrafı talep etmektedir. Kredi talebinde bulunabilmek için maaşınızı Türkiye İş Bankasından almanız gerekiyor. Maaşınızı bu bankadan almıyorsanız emekli müşterilere sunulan farklı kredi imkanlarından faydalanamıyorsunuz. Emekli aylığını bu bankadan alan müşterilerin başvuru esnasında hiçbir evrak, kefil ya da teminat göstermelerine gerek kalmıyor.

Akbank

Akbank’ da Emeklilere Özel İhtiyaç kredisi kampanyası başlatmıştır. Maaşını Akbank’ tan alan müşteriler çekecekleri 10 bin TL kredi için dosya masrafı ödemiyor. Ayrıca kredi faiz oranı %1,53′ dür. Kampanya şartları sadece emekli müşteriler için geçerlidir. Bankanın isteyeceği evraklar sadece T.C. kimlik fotokopisi ve gerekli görülmesi durumunda adres bildirim belgesi olacaktır. Verilecek olan bu kredinin şartlarını düzenleme yetkisi bankanındır. Gerekli gördüğü durumlarda kampanyayı durdurabilir. Kredi vadesi 60 aydır. Vade süresini kısaltmanız durumunda faiz oranı da artacaktır. 12 aya göre uyarlanacak olan faiz oranı %1,49′ dur. Faiz dışında ekstra masraflar ödeyeceğiniz Akbank’ ın emekli kredisine başvuru yapmak için en yakın Akbank şubelerini ziyaret ediniz.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • MİTOMANİOĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Faize bulaştırmak için bir oyun bu
    Cevapla
  • Tenekeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne faizi gardaş biz bu vatanı böldürmeyiz ezanı susturamazlar. alakalı olana maydanoz bol
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen burda faizsiz diyorsun yada az faiz uyguluyorlar kredi çeksen 10 bin 9 binde bunun faizi var toplam 19 bin olarak geri oduyorsun Aktif Bank
    Cevapla
  • Cumhur Güngör 3 yıl önce Şikayet Et
    Koca bir yalan
    Cevapla
  • FİKRET 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ptt aracılığı ile aktif bank denilen tefeciden kredi çekmeyin çok başınız ağrır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR