Dünyanın tedavide bel bağladığı Remdesivir ilacında yeni gelişme

Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü enfeksiyonları için bir tedavi olarak geliştirilen koronavirüse karşı da olumlu sonuçlar alınan Remdesivir ilacının üreticisi Gilead Sciences ilacı uluslararası üretmesine izin vermek için 5 şirkete üretim izni verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2020 18:25 GÜNCELLEME 13.05.2020 18:26 GÜNCEL
Dünyanın tedavide bel bağladığı Remdesivir ilacında yeni gelişme
Dünyanın tedavide bel bağladığı Remdesivir ilacında yeni gelişme

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ‘Remdesivir’in üreticisi Gilead Sciences,127 ülke için remdesivir üretmek üzere 5 ilaç üreticisi ile anlaştığını duyurdu. Web sitesinde yer alan bilgilere göre, Gilead'ın, Hindistan ve Pakistan merkezli üreticilerle anlaşmalar imzaladığı belirtildi. Şirketlerin kendi fiyatlarını belirleyebileceğini söyleyen Gilead'a göre, anlaşmalar şirketlere ilacı çoğunlukla düşük ve düşük orta gelirli ülkelere dağıtmasına imkan veriyor.Üreticilerin, aynı zamanda şu an için Gilead'a telif ücret ödemek zorunda kalmayacakları, ancak Covid-19'u tedavi etmek ya da önlemek için başka bir ilaç ya da aşının onaylanması veya Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası endişe halindeki halk sağlığı acil durumunun bittiğini ilan etmesi durumunda bunun değişebileceği ifade edildi.

 

REMDESİVİR NEDİR?

Remdesivir, nükleotid analogları sınıfına ait yeni bir antiviral ilaçtır. Gilead Sciences tarafından Ebola virüsü hastalığı ile Marburg virüsü enfeksiyon tedavisi için geliştirilmiş ilacın daha sonra aralarında respiratuvar sinsitiyal virüsü, Junin virüsü, Lassa ateşi virüsü, Nipah virüsü, Hendra virüsü ve koronavirüslerin de (MERS ve SARS virüsleri dahil) yer aldığı diğer tek sarmallı RNA virüslerine karşı antivirütik aktivite gösterebildikleri bulunmuştur.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR