Bakan Koca bunu yapanlara tepki gösterdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mayıs'ta açılan AVM'lere girmek için sıra bekleyen vatandaşlara tepki gösterdi ve "Gündelik hevesler ile kuralları askıya alarak AVM kuyruğunda girmek risktir" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2020 18:42 GÜNCELLEME 13.05.2020 18:42 GÜNCEL
Bakan Koca bunu yapanlara tepki gösterdi!
Bakan Koca bunu yapanlara tepki gösterdi!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili gündemdeki konular hakkında açıklama yaptı.

 

Bakan'ın gündeminde 11 Mayıs'taki normalleşme süreciyle birlikte açılan AVM'ler önünde içeri girmek için sıra bekleyen vatandaşlar vardı.

"RİSKLE HANGİ ORTAMDA KARŞILACAĞIMIZI BİLEMEYİZ"

 

Koca şunları söyledi:

"Bir pandemi sürecindeyiz. Virüsten korunmamızı sağlayacak kuralları askıya alarak alışveriş kuyruğuna girmek, pazar yeri kalabalığına tedbirsiz karışmak risktir. Riske hangi anda, hangi ortamda, kim vasıtasıyla karşılaşacağımızı bilemeyiz. Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz. Mesafe kuralını çiğnemek ise virüsle aramıza hiç sınır koymamak demektir.

"AVM KALABALIKLARI OLMAMALIDIR"

Yeni hayatımızı hızla kurmalıyız. Kalabalık kuyruklar, AVM, stadyum, pazar yeri kalabalıkları, üç kişinin yan yana oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır. Bu yeni hayat tarzına kontrollü sosyal hayat diyoruz. Bu üç kelime söylediklerimizin yalın ifadesidir. Hepimizin ortak katkılarıyla gelişecektir. Bir süreliğine geçerli bir yaşam tarzıdır."

YORUMLAR 1
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu pandemide eksiksiz çalışan çabalayan çalışanlarımıza görevlilere ve sabırla kurallara uyan halkımızda razı olsun. Biraz daha sabır..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR