4 günlük sokağa çıkma yasağı hangi illeri yok! 16-19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olan iller

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı olacak iller belli oldu. Peki Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte 16 Mayıs cumartesi günü ile 19 Mayıs Salı günü arasında sokağa çıkma yasağı olacak iller

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2020 15:12 GÜNCELLEME 15.05.2020 15:17 GÜNCEL
4 günlük sokağa çıkma yasağı hangi illeri yok! 16-19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olan iller
4 günlük sokağa çıkma yasağı hangi illeri yok! 16-19 Mayıs sokağa çıkma yasağı olan iller

Sokağa çıkma yasağı başlıyor. 16 Mayıs cumartesi günü ile 19 Mayıs salı günü arasında olacak sokağa çıkma yasağı 15 ili kapsayacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 4 gün boyunca sürecek sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak iller belli oldu. 

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE  SEYAHAT YASAĞI KALDIRILAN İLLER 

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan genelgeye göre Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırılmıştı.

 

SEYAHAT VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE DEVAM EDİYOR? 

24 büyük arasından 9 ilde kaldırılan seyahat kısıtlamasının ardından, bazı illerde giriş çıkış yasağı devam ediyor.

Seyahat yasağının devam ettiği iller ise şöyle;

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak.

MARKETLER AÇIK OLACAK MI? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın marketlerin çalışma durumu ile ilgili şu bilgileri verdi;

"16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasının 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ile 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR