Ortaya çıkan belge ODATV'yi köşeye sıkıştırdı

ODATV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan bilindiği üzere Libya'da şehit olan MİT görevlilerinin ifşa edilmesi soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Pehlivan'ın cezaevine girdiği sırada darp edildiği iddiaları ise savcılık tahkikatta takipsizlik kararı çıktı. ODATV'nin bugün yayınladığı görüntüler ise çürütüldü. Pehlivan’ın kendi el yazısıyla darp edilmediğine dair imza attığı belgeye ulaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2020 04:19 GÜNCELLEME 16.05.2020 04:28 GÜNCEL
Ortaya çıkan belge ODATV'yi köşeye sıkıştırdı
Ortaya çıkan belge ODATV'yi köşeye sıkıştırdı

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, MİT şehidini deşifre ettiği gerekçesiyle 6 Mart'ta tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürülmüştü. Oda TV, Pehlivan'ın, cezaevine kabul sırasında bir gardiyan tarafından darp edildiğini avukatların ise gardiyan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurmuştu.

 

 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şikayet üzerine başlattığı soruşturma başlatarak cezaevine ait güvenlik kamerası görüntüleri inceleme altına alındı. Bilirkişi tarafından hazırlanan görüntü izleme raporunda, Barış Pehlivan'ın görevli infaz koruma personelleri tarafından kayıt işlemleri ve üst aramasının yapıldığı ardından koğuşa yerleştirildiği, herhangi bir fiziki müdahale ya da gayri nizami hareketin yaşanmadığı ifade edildi.

 

 

DARP VE CEBİR GÖRMEDİM DİYE İMZA ATMIŞ

Savcılık soruşturma kapsamında, Barış Pehlivan'ın cezaevine kayıt sırasında 'Darp ve Cebir görmedim' yazılı kağıdı imzaladığını, doktor tarafından darp görmediğine dair yazılı tutanakların da bulunduğunu tespit etti.

'BANA BARIŞ BEY DİYECEKSİNİZ'

Pehlivan'ı darp ettiği iddiası ile ifadesi alınan infaz memuru M.B., olay günü yaşananları şu şekilde anlattı: 'Barış Pehlivan cezaevine kaydedilmesi için kayıt odasına getirildi. Bende bu sırada polis memurlarını göndermek için kapıya çıkmıştım. Barış Pehlivan'ın başgardiyana yönelik, 'Benimle konuşurken Barış Bey diyeceksiniz. Benimle bu şekilde konuşamazsınız' şeklinde konuştuğunu duyunca kendisine 'Burası devlet dairesidir, kimseye ayrım yapılmadan isim ve soy ismi ile hitap edilir. Lütfen sessiz olun' dedim. Kesinlikle hakaret içerikli sözler söylemedim ve darp etmedim.

Savcılık soruşturma kapsamında dosyada darp ve hakaret olmadığına kanaat getirip kovuşturmaya yer olmadığına yönelik karar verirken Oda TV ise Barış Pehlivan'ın darp edildiğine yönelik algı operasyonunu farklı bir noktaya taşımak adına bugün başka bir operasyona imza attı. Darp anına ilişkin olduğu iddia edilen bir görüntü yayınladı ama görüntüde hiçbir şey belli değildi. Görüntüleri izleyenler hiçbir şey anlamlandıramasa da ODATV algı amaçlı haberini saatlerce manşette tuttu.

SABAH ise bu algı operasyonuna son noktayı koyacak belgeye ulaştı. Belgede Barış Pehlivan'ın cezaevine kayıt sırasında 'Darp ve Cebir görmedim' yazılı kağıt imzaladığı görülüyor. Kağıtta Pehlivan'ın kendi el yazısı ve imzasının yer alması dikkatlerden kaçmıyor. Bu belgeyi kendi el yazısı ile yazıp imzalayan Barış Pehlivan'ın halen darp edildiğini iddia etmesi garipseniyor. Üstelik darp olayının yaşandığı iddia edilen odadan çıkarken söz konusu belgenin hazırlanıp imzalanması da dikkat çekiyor.

''HABERLER KASITLI OLARAK VERİLDİ, SORUŞTURMAYI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN DARP İDDİASINDA BULUNULDU''

Barış Pehlivan'ın darp iddialarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MİT şehitlerinin ifşa edilmesi ile ilgili hazırlanan iddianamede de yer verilerek söz konusu haberlerin kasıtlı olarak verildiği, soruşturmayı itibarsızlaştırmak adına darp iddiaların yayınlandığına işaret edilmişti. İddianamede söz konusu dezenformasyon faaliyeti şu şekilde anlatılmıştı:

''MİT'in görev ve faaliyetleri kapsamında devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklayan, yayınlayan, yayan ve MİT mensuplarını açık kimlik, görev ve ünvanlarıyla birlikte ifşa eden şüphelilere yönelik soruşturma başlatılmasının ardından, soruşturmayı itibarsızlaştırmak amacıyla bir çok dezenformasyon faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda; Şüpheli Barış Pehlivan'ın tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 06.03.2020 tarihinde darp edildiğine ilişkin 07.03.2020 tarihinde gerçek dışı haberler yapılmıştır. Haberler üzerine Silivri ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gerekli araştırma ve idari soruşturmalar yapılmış, tüm kamera kayıtları incelenmiş ve haberlerin gerçek dışı olduğu anlaşılarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 07.03.2020 tarihinde konuyla ilgili basın açıklaması yapılmıştır. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 07.03.2020 ve Cumhuriyet Başsavcılığımızın 09.03.2020 tarihli basın açıklamaları sonrasında Barış PEHLİVAN vekilinin 09.03.2020 tarihli dilekçesi ile "müvekkilinin cezaevinde darp edildiğine" dair şikayeti üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucu "müştekinin darp edildiğine ilişkin soyut iddiadan başka herhangi bir delil bulunmadığı gibi adli hekim raporları, kamera görüntüleri ve tanık beyanlarına göre müştekinin darp edilmediğinin sabit olduğu" gerekçesiyle 23.03.2020 tarih ve 2020/2160 karar numaralı Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verildiği anlaşılmıştır.''

Bilindiği gibi operasyon sitesi ODATV'nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın MİT şehitleri ve ailelerinin deşifre edilmesi amacıyla sitede yayınlanan haberin mimarı olduğu ortaya çıkmıştı. Fotoğrafları ODATV'ye gönderen yerel gazeteci Hülya Kılınç Pehlivan ile irtibata geçtiğini haber ve fotoları ona gönderdiğini kaydetmişti. Pehlivan da ifadesinde iddiaları kabul etmişti.

KAYNAK : sabah
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    İdam olsa, bunlarla uğraşmak yerine diğer işlerimize bakarız.
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar gazeteci değil vatan haini köpek
    Cevapla
  • mısafır 3 yıl önce Şikayet Et
    darp bahane baska bır oyunun planı ıcındeler
    Cevapla
  • Anlıyana 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi yazıp imzayı da atmışsa darp görmemiştir tabii;)
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani öyledir.:)
    Cevapla
  • Demirkan Kıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar belge ve görüntü darp olmadığını gösteriyorsa da mutlaka yalandır.Çünkü ajitasyona ve algı operasyonuna ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Darp yapılması gerekiyor bu gibilerin ne diye darp yapmadılarki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR