Bakan Soylu Irak'ın kuzeyini işaret etti ve kalan terörist sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede kararlı duruşun devam ettiğini belirterek "Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2020 13:13 GÜNCELLEME 16.05.2020 15:21 GÜNCEL
Bakan Soylu Irak'ın kuzeyini işaret etti ve kalan terörist sayısını açıkladı
Bakan Soylu Irak'ın kuzeyini işaret etti ve kalan terörist sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kuzey Irak'ın bölgelerindeki teröristlerle ilgili açıklama geldi.

 

"2020 YILININ ÖTESİNE BU ALANI BIRAKMAYACAĞIZ"

"Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet, bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemlidir. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bunu geçen yıldan itibaren planladık. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız, ya öleceğiz. Kararımız bu.

Yani 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız. Biz burada, Türk Silahlı Kuvvetleri'miz de hemen sınırın ötesinde ortaya koyacağı bu cesaretli ama stratejik, aynı zamanda akılcı, aynı zamanda milletimize yaraşır hal, terör vesayetini bu coğrafyadan söküp atacak. Bunun için inancımız tamdır.

Cizre'de taktik İHA Merkezi sadece teröre karşı bir mücadele merkezi değildir. Aynı zamanda burada çocuklarımız var, gençlerimiz var, evlatlarımız var, yarına umutla, aklını zihnini kucaklaştırmak isteyen aileler var. Burası büyük bir üretim merkezi olacak. Burası büyük bir tarım ve hayvancılık merkezi olacak ve burası esas itibariyle tarihi ve geleceğini buluşturan bilen ve herkesin merakını celbeden alan olacak. Bunu da sağlayacak hem geleceğini hem güvenliğini inşallah hep beraber inşa edeceğiz. İnancımız tamdır. Yani bir misyonumuz yok, çok misyonumuz var. Bu misyonu inşallah birlikte gerçekleştireceğiz."

 

 

"TERÖR VESAYETİNİ BU COĞRAFYADAN SÖKÜP ATACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bizim burada, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle sınırın hemen ötesinde ortaya koyacağımız bu cesaretli ama stratejik, aynı zamanda akıllı ve milletimize yaraşır hal, terör vesayetini bu coğrafyadan söküp atacak. Buna olan inancımız tamdır."

Öte yandan da operasyonlar devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre, Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin Basyan bölgelerinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist, hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildi.

YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • meloss 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahim cc razi olsun, iyi ki varsiniz!
    Cevapla
  • Güneydoğulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu pkk bitse herkes köyüne dönme fırsatı bulur hadi hayırlısı
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah, yardımcımız olsun. Nokta operasyonlar ile pkk, ypg hepsinin tepe yöneticilerini temizleyemezsek Suriye'de oluşturulacak terör devleti ile mücadele etmek zorunda kalacağız.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Piskolojik harakat ta yapılmalı,çünkü o bölgede yaşayan insanların çoğunun düşmanca düşüncelere sahip olduğunu bizi bir kaşık suda boğmaya çabaladıklarını biliyoruz.
    Cevapla
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım ,Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR