Türkiye'deki koronavirüs cezasının yarısı Gaziantep'te uygulandı

Gaziantep Valisi, koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilen denetimlerde bugüne kadar uygulanan 144.3 milyon TL'lik cezanın, Türkiye genelinde yazılan cezaların yarısı kadar olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2020 14:16 GÜNCELLEME 16.05.2020 14:16 GÜNCEL
Türkiye'deki koronavirüs cezasının yarısı Gaziantep'te uygulandı
Türkiye'deki koronavirüs cezasının yarısı Gaziantep'te uygulandı

Gaziantep Valisi Davut Gül, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentte uygulanan denetimlerde bugüne kadar 92.714 kişiye 144.3 milyon TL ceza yazıldığını belirtti. Tedbirlerin daha sıkı uygulanmasını isteyen bir vatandaşa cevap veren Gül, ülke genelindeki koronavirüs cezalarının yarısının Gaziantep'te uygulandığını açıkladı.

 

KENTTE KORONA VAKALARI ARTIYOR

Türkiye geneline oranla koronavirüs vakalarında artış yaşanan Gaziantep'te, denetimlerde uygulanan cezanın da Türkiye'de yazılan cezaların yarısını oluşturduğu öğrenildi. Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Valiliği'nin resmi sosyal medya adresleri üzerinden yapılan açıklamalarda kentte bugüne kadar koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde kurallara uymayan 998 iş yeri 92 bin 714 kişiye ceza yazıldığı belirtildi.

 

"144.3 MİLYON LİRA PARA CEZASI UYGULANDI"

Valilik hesabından 14 Mayıs günü paylaşılan açıklamada, "Covid 19 tedbirleri kapsamında bugüne kadar emniyet ve jandarma ekiplerimiz tarafından 998 iş yeri ve 92.714 kişiye toplamda 144.3 milyon TL tutarında idari para cezası uygulanmıştır. Denetimler devam edecek olup, salgın tehlikesini ortadan kaldırmak için lütfen kurallara uyalım" denildi.

CEZALARIN YARISI GAZİANTEP'TE KESİLDİ

Vali Gül ise daha sert tedbirler uygulanmasını isteyen bir vatandaşa cevap olarak, "Türkiye'de toplam yazılan cezanın yarısını Gaziantep'te yazdık! Sizlere büyük iş düşüyor; bu paraları öderken çok büyük sıkıntı çekeceksiniz, lütfen çevremizdeki insanları uyaralım" dedi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Rizeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yöneticiler Fazla işgüzarlık yapılmış geliyor bana.Anadolu insanı Devletin kurallarına saygılıdır Hele ki Gaziantep'ten beklemezdim.
    Cevapla
  • Husaynn 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey zalim insanogulları sizler Allah'ın ordularından kurtulmamayimi calisyorsunuz. Sizler haktan yuzceviren seriati inkar edip tatbik etmeyen cahil cuhale zihniyeti tasiyan eski mekke müşrikleri gibisniz. Allah bu azabi sizlerin islah olmaniz için gönderdi ama olmuyrsunz. İsrarla Allah hidayet etsin. Allah subhane teala ne zaman musibeti def eder ve birakir onu keyfiyetine mechuldur. Onun icin Allaha ibadet edin ona şirk koşmayin onun rasulun yolundan gidin ki kurtulursunuz. Hevasini ilah edinenlerden olmayın beşiri sistemler birer can yakicidır.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    ikaz edildiği halde Anında maske takmıyorsa cezayı hak eder. Karı koca yanyana yürüyor diye ceza kesilmesin. Kontrol ve ceza Faydaya yönelik olmalı, kuru kuruya para toplamak için olmamalı. inisiyatif yetkililerdedir.
    Cevapla
  • Zekeriya Ç. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence çalışan sadece orası olduğu için cezaların yarısı orada Sakarya'da hala birçok mevkide insanlar dışarıda maskesiz çocuklar gençler sokakta ailelerin umrunda değil ama en önemlisi denetim yok.Sürekli yasak geliyor ama denetim mekanizması sıfır olduktan sonra yasak olsa ne olur.
    Cevapla
  • Ali kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün fabrikalar izin alıp çalışıyor bu yüzden gaziantep 'de fazla vaka var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR