Koronavirüsle ilgili merak edilen soru yanıt buldu! Ateş kara açıkladı

Dünyayı kasıp kavuran ölümcü koronavirüsle ilgili en çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 25 derece üzerindeki hava sıcaklığı ölümcül virüsün bulaşma hızını azalttığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2020 19:04 GÜNCELLEME 17.05.2020 19:04 GÜNCEL
Koronavirüsle ilgili merak edilen soru yanıt buldu! Ateş kara açıkladı
Koronavirüsle ilgili merak edilen soru yanıt buldu! Ateş kara açıkladı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dünya genelinde 475 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili yapılan yeni bir araştırmanın sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Prof. Dr. Ateş Kara, ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, 25 derece üzerindeki hava sıcaklığı koronavirüsün bulaşma hızını azalttığını belirtti.

Koronavirüs

"BİR DERECE YÜKSELME BULAŞTA YÜZDE 3.1 AZALMA SAĞLIYOR"

Kara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Yeni bir çalışma; Harvard ve MIT'den araştırmacılar 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdi. Ancak bu hava sıcakken virüs bulaşmaz anlamına gelmediği için önlemlere devam etmeliyiz. Bir derece yükselme bulaşta %3.1 azalma sağlıyor.'' ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şuna inanın; covit-19'un ya ilacı var, piyasaya sürmüyorlar. Ya da Covit-19 hakkında bugüne kadar ne söyleniyorsa yanlıştır. ilaç bulunduğunda artık araştırma durur. Hastalara enjekte edilir ve ölümler biter. Tek bildiğimiz şey şudur. ister lab. üretilmiş olsun, ister hayvan pazarında olsun, İmanın 6. şartı; "Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmaktır." Yaradan; bu kudurmuş, sapık, ahlaksızlık ve zalimliğe karşı her türlü sebebi var eder. Görüyorsunuz İspanya'da 500 yıl sonra ezan okundu, italya'da polis otosunda kuran, ABD'de pankartlara hadisi şerif, Almanya'da hoperlörle ezanlar serbest oldu.
    Cevapla
  • Selman 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahu alem belki bu sıcaklarda virüsü yakıyordu mevlam. Bizedüşen her halde sabır.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap yarımadasında ve Afrika ülkelerinde neden var. Bu ülkelerdeki sıcaklık ortalaması 25 dereceden aşağı düşmüyor
    Cevapla
  • Kıt a dur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok demiyor güzel kardeşim azalıyor diyor :)
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulaşma riski azalıyor diyor dikkat edersen. Yok oluyor demiyor
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    "Prof. Dr. Ateş Kara, ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, 25 derece üzerindeki hava sıcaklığı koronavirüsün bulaşma hızını azalttığını belirtti." bunu dedem de biliyor, sıcaklığı 65-75 dereceye çıkarın diyor kibarca...
    Cevapla
  • Kıt a dur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bi soba yak 65-75 derecede karşısına geç ama 15 dk öylece dur virüs kesin ölecek :)
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    allah bir dert verdi ama sanirimim dermanida bu sıcaklık geliba olağan dışı bu sıcaklık da bir hayır var ama sokağa çıkma yasağıyla insanları evde buz gibi klimanın başında tutmak akıllıca bisey deil
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: “Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz.” derler. (Bakara 155-156)
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah dert vermez, İnsanların azması ve saldırgan olması mazlumların sahipsiz olduğu anlamına gelmez. İnançlı insanların tam teslimiyetle Allah'ın adaletine güvenip mücadele eder ise zulüm biter, sonrası imtihan hayırlısı ne ise odur. İman inanç hem kolay hemde kişinin kendi kararı kendi iç sesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR