CİMER'in ismini ve logosunu kullanarak dolandırıyorlar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) ait logo ve metinle yayılan “kredi kartı aidat iadesi” bildirimi dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. İletişim Başkanlığı konu ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 19:15 GÜNCELLEME 18.05.2020 20:13 GÜNCEL
CİMER'in ismini ve logosunu kullanarak dolandırıyorlar
CİMER'in ismini ve logosunu kullanarak dolandırıyorlar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin (CİMER) adı ve logosu kullanılarak sahte site ile kredi aidatı iade başvurusu adı altında dolandırıcılık yapıldığı belirtilerek, "Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen site ve uygulamalara kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir." uyarısında bulunuldu.

 

İletişim Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, İletişim Başkanlığı ve CİMER'in vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmediği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

 

"Son günlerde CİMER adı ve logosu kullanılarak hazırlanan sahte siteler aracılığıyla 'son 13 yıla dönük kart aidatı iade başvurusu' görünümü altında kredi kartı bilgileri talep edilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı gözlenmiştir. Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Söz konusu sitelere erişimin engellenmesi, sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir. Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen site ve uygulamalara kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir."

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanunda na kadar boşluk var bu namussuzlar sununa kadar kullanıyor. Bir türlü bu dolandırıcılar durdurulamıyor.Caydırıcı ceza çıkarılmazsa bunlarla başa çıkılmaz.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak önlem alın dolandırıcıları meydanda idam edin vatandaşa dikkat edin uyarısında bulunacağınıza.hangi dolandırıcı yöntemini aklımızda tutup önlem alalım her gün yeni taktikler buluyorlar devlet sizseniz önlemini de siz alacaksınız biz değil acil olarak çıkarın idam yasasını dolandırıcıları asın meydanda bakın bir daha olacak mı?
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    dış güçler.....
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    facebook ta durum yaparak calişiyor dolandırıcılar dikkat
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni mi? İki Üç aydır var.Ben sosyal medyada dolandırıcılık olarak iki üç kere şikayet ettim.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    dolandırıcılar tarafından bende arandım,kanmadım tabii ama....nerdeyse bütün sülalemin bilgilerini,ölen ablamın,anamın,babamın ismini nerden öğrenmişler şaştım,ve düşündümki bu kişilerin devlet kurumlarında nufüs müdürlüğü,bankalarda bilgi aldıkları insanları var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR