Erdoğan'dan cami ve okul açıklaması! Tarihi verdi

Herkesin merak ettiği; Camiler ne zaman açılacak? Okullar ne zaman açılacak? sorularının cevabını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabine Toplantısı" sonrası açıkladı. Başkan Erdoğan, "29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca yeni eğitim-öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 20:47 GÜNCELLEME 21.05.2020 18:26 GÜNCEL
Erdoğan'dan cami ve okul açıklaması! Tarihi verdi
Erdoğan'dan cami ve okul açıklaması! Tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası çok önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimm öğretim yılının sona erdiğini duyuran Erdoğan, cami ve okulların açılış tarihlerini açıkladı. 

 

 

Erdoğan'ın akonuyla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde;

CAMİ VE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili şartları uygun camilerlerle ibadete açıyoruz. Bu cemaatle namazı tabiki kurallar içerisinde ifa edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir. Çarşamba günü 23. dönem adli yargı hakim savcılarımızın kura törenine video konferans yöntemiyle katılacağız.



Bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın her biri sorumluluk alanlarıyla ilgili yoğun çalışmalar sürüdürüyor. Salgın sonrası ekonomik ve siyasi iklimin planlarını şimdiden yapmaya başladık. Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha kısa sürede geri alma niyetindeyiz. Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha kısa sürede geri alma niyetindeyiz.

 

 

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • bekir cizmeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun...Bu da yeter..
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Cuma kılmak için en uygun şartlarda olan camilerden birisi de AYASOFYAdır. Memleketin üzerindeki kara bulutların dağılması için AYASOFYAnın açılması elzemdir. Zira dosta güven, düşmana korku salınmış olacak ve maddi-manevi çağ atlamamıza vesile olacaktır.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    o bölgedeki tüm camiler dolar da, cemaata yer kalmazsa; Ayasofya da açılır.
    Cevapla
  • Garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Camiler açılacak güzel lakin cumada bu kadar insanı camiye aldıramazsınız. Ancak şehir stadı gibi büyük bir yer olmalı açık hava ve mesafe kuralı herkes kendi seccadesi. Mantıklı gözüküyor ?
    Cevapla
  • YGY42 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurslar ne olacak?. Bu kurumlarda çalışanlar, öğretmenler???
    Cevapla
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygun olan okul bahçelerinde de cuma namazları kılınabilir, inaanlar seccadesini alır sosyal mesafeye uygun olarak kılınır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR