'Mansur Yavaş bile Kılıçdaroğlu'nun aracıyla sokulmuş, korsan taksi sanki'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir ziyaretinde yaşananların perde arkasını yazdı. "Ankara Valiliğine 9 kişilik liste verilmiş. Sonra o kargaşa yaşanmış" diyen Selvi, "ABB Başkanı Mansur Yavaş bile Kılıçdaroğlu'nun aracıyla sokulmuş. Korsan taksi sanki" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 11:01 GÜNCELLEME 21.05.2020 11:02 GÜNCEL
'Mansur Yavaş bile Kılıçdaroğlu'nun aracıyla sokulmuş, korsan taksi sanki'
'Mansur Yavaş bile Kılıçdaroğlu'nun aracıyla sokulmuş, korsan taksi sanki'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir ziyaretinde yaşananların perde arkasını yazdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Kılıçdaroğlu'nun saat 19.19'da Anıtkabir'e çelenk koyup İstiklal Marşı okumasını engellemek istendiği iddiasını hatırlatan Selvi, "Ama işin aslı öyle değil" diyerek gerçekleri anlattı.

 

 

Abdülkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

Partililer arasında Atatürk savaşının yaşanmasına alıştık da ilk kez Anıtkabir savaşı yaşanıyor.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir’de 18 dakika yardımcılarını beklediği olaydan söz ediyorum. Şimdiye kadar Kemal Bey’i yürüyen merdivene ters bindirdiler, seçimlerde kendisine oy veremeyen genel başkan konumuna düşürdüler. Son olarak da Anıtkabir’de yaşananlar ortaya çıktı. Kemal Bey ne çekecek bu CHP yönetiminden!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs’ta saat 19.19’da tüm Türkiye’yi balkonlardan İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Meclis’teki açıklamalarını izledim. Anıtkabir’de yaşananların, CHP Genel Başkanı’nın saat 19.19’da Anıtkabir’e çelenk koyup İstiklal Marşı okumasını engellemek için yapıldığını savunuyor. Ama işin aslı öyle değil.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs’ta saat 11.00’de 25 kişilik bir heyetle Anıtkabir’e çelenk koydu. Hiçbir sorun olmadı. Akşener, tören boyunca kendisine eşlik eden komutana teşekkür ederek ayrıldı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’la konuştum. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle 25 kişilik bir liste için önce Ankara Valiliği’nden izin almışlar. Anıtkabir Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan da 1 hafta önce izin alınmış. Uğur Poyraz, “Hiçbir sorun yaşanmadı” dedi. CHP ise 19 Mayıs günü saat 13.40’ta müracaat etmiş. Belirttikleri gibi saat 19.19’u istemişler. Kılıçdaroğlu ile birlikte 9 kişinin ismi bildirilmiş. CHP Genel Merkezi’ne Anıtkabir’in saat 18.00’de ziyarete kapanacağı belirtilerek, Kılıçdaroğlu’nun 9 kişi ile birlikte ziyaret edebileceği bildirilmiş. Sonra bildiğiniz o kargaşa görüntüleri yaşanmış. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bile içeriye Kılıçdaroğlu’nun aracıyla sokulmuş. Korsan taksi sanki. Allah’tan ki CHP Genel Merkezi aranıp Anıtkabir’in saat 18.00’de ziyarete kapanacağı bildirilmiş, yoksa 19 Mayıs’ta Anıtkabir’i ziyaret edememiş durumuna düşerlerdi.

KAYNAK : hürriyet
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • efsane 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp chp kılıfına girdi çunkù atatùrkle oźde deyil sòzde chp olduģu için tilkinin koyun postu malesef
    Cevapla
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar dan Hersey beklenir kanlarinda var cunki.
    Cevapla
  • Antichp li 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarmi ülkeyi yönetmeye talip zuhahaha
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Başları göğe erdi gizlice gidince..
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğerleri maske takıyorda Kılıçdaroğlu niye takmıyor?
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs virüse bir şey yapmaz ondan takmıyor
    Cevapla
  • Aslanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğuştan virüs taşıyor çaresi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR