Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan bayram mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kovid-19 nedeniyle kılınamayacak olan bayram namazı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Dileyen evinde bayram namazını dileyen de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabilir” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 11:26 GÜNCELLEME 23.05.2020 11:46 GÜNCEL
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan bayram mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan bayram mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Erbaş'ın mesajı şöyle:

 

 

Gelişiyle kalplerimize huzur, hayatımıza bereket ve nice güzellik katan mübarek Ramazan ayının son günündeyiz. Rahmet mevsimiyle vedalaşmanın hüznünü yaşıyoruz.

İnşallah yarın Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Elbette bayramlar müminler için sevincin, coşkunun, muhabbetin en yoğun yaşandığı zamanlardır. Şüphesiz bu heyecanın başlangıç vakti de bayram namazıdır. Ancak hepimizin bildiği gibi bir salgın sebebiyle zor ve çok hassas zamanlardan geçmekteyiz. Bu sebeple üzülerek ifade etmeliyim ki, camilerimizde bayram namazı kılamayacağız. Çünkü yüce dinimiz İslam’a göre insan hayatı ve sağlığı her şeyden daha önemli ve daha önceliklidir.

 

 

"MİNARELERİMİZDEN TEKBİRLER YÜKSELECEK"

Ancak camilerimizden uzak kalmanın hüznünü bir nebze azaltmak maksadıyla, bayramın ilk gününde her ilimizin kendi bayram namazı vaktinde, minarelerimizden bayram günlerinin şiârından olan tekbirler yükselecektir. Bayramın gerçek manasını anlamaya, yüreklerimizi aynı duyguda buluşturmaya ve beraberce daha güzel bir hayat inşa etmeye dair Ankara’da bayram hutbesi irad edeceğim inşallah.

BAYRAM COŞKUSUNU EVDE YAŞAYACAĞIZ

Dolayısıyla mevcut şartlarda bayram coşkusunu en güzel şekilde yaşayabilmek için evlerimizde aile fertlerimiz ve özellikle çocuklarımızla beraber tıpkı önceki bayramlarda olduğu gibi tüm hazırlıklarımızı yapalım. Sabah namazının ardından güneşin yükseldiği bayram namazı vaktine: kadar heyecanla, dualarla, zikirlerle bekleyelim. Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek bayram sevincine ve coşkusuna katılalım. Diyanet TV’nin ve birçok televizyon kanalının sabah 6’dan itibaren canlı yayınlayacağı bayram hutbesini dinleyelim. Dileyen evinde bayram namazını dileyen de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabilir. Böylece bayram namazı vaktinin bereketinden ve bayramın güzelliğinden ailemizle beraber en iyi şekilde istifade edelim.

Şimdiden bayramınızı tebrik ediyor, bu bayramın hüzünlü gönüllerin sevince dönüşmesine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    5 vakit namazını kılmayanlar burda cuma kılınmıyorda bayram namazı evde niye kılınıyor diye mantık raconları kesiyor. Haberi de ayrıca doğru dinleyin diyanetin bir başkanı ezbere konuşmazlar.
    Cevapla
  • hassan 3 yıl önce Şikayet Et
    beş vakit farz namazı kılmazlar, ancak bayram namazınıda asla boşlamazlar. devlet dokuz gün tatil yapıp birde sorun yok dese idi çoğu tatil beldelerinde idi şu an. amma bakıyorsunuz şu an boş kaldılar ya başkanı yada sözlerini tartışacak kadar provokatör kesildi millet. Korona gitmesemi ne?
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem cemaatle kılınması gereken namazlar evde tek başına kılınıyorsa, Camiye ne gerek var. Üstelik bir sürü cami görevlisine de maaş ödemez devlet, Cami yerinede başka bina yapılır
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı iyi okuyun, isteyen evinde bayram namazı kılabilir diyor. Yorumumda camiye gerek yok derken teşbih yapıyorum, lakin anlayana. Bir de yazdıklarımızı açıklamak zorunda kalıyoruz
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    camiyede gerek yoksa öldüğünde cenazeni camiye getimezsin olur
    Cevapla
  • İnomoto Tokyades 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar içinde aynı düşüncelere sahipmisin? Yoksa sadwce cami ve cemaatle mi derdin var?
    Cevapla
  • mahmut tr 3 yıl önce Şikayet Et
    her din için aynı şeyi söyleyebilecekmisin. insana; islam dini zor zamanında kolaylık veriyor . insan namaz için kadın-erkek sorumluluğu sabittir. aklı başında değilse(Delilik,Çocukluk ,kadının hayız hali...vs ) bu sebeblerden dolayı allah kolaylık veriyor. sen çıkmıssın camiye ne gerek var. müslüman değilsen din hakkında birşey söyleme.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistik Beldelere ONBİNLER akın akın giderken hatta Devlet erkanı Turizmi kurtarmak için KAFA PATLATIRKEN;Neden Cemaat ile namaz kılınması için gerekli koşul ve tedbirler üzerinde kimsede TIK YOK.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazı farz evlerde kılınmıyor. Bayram namazı vacip evde kılınmaz ,şatlar aynıdır.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Abı, Yazıyı iyi oku, bayram namazınıda evde kılabilirsin diyor
    Cevapla
  • Abc 3 yıl önce Şikayet Et
    Safilere sunnet onlar kilar hocada zaten bayram namazi kilin demiyor israk duha namazi diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR