İbrahim Kalın duyurdu: Gelen herkese test yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz. Turizmle ilgili adımlar sağlık tedbirleriyle çelişmeyecek. Türkiye'ye gelen turistlere test uygulanacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 19:40 GÜNCELLEME 23.05.2020 19:54 GÜNCEL
İbrahim Kalın duyurdu: Gelen herkese test yapılacak
İbrahim Kalın duyurdu: Gelen herkese test yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Virüsün nasıl davranacağıyla ilgili elimizde henüz bir bilgi yok. Üç nokta, maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda kurallara bir müddet daha uyacağız" dedi.

 

Türkiye'nin yardım çalışmalarını değerlendiren Kalın, "Zor dönemde insani diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik" şeklinde konuştu.

Kalın'ın konuşmasından satır başları:

 

GELEN HERKESE TEST YAPILACAK

Turizm sektörünün haziran ortasında açılmasını bekliyoruz. Turizmle ilgili adımlar sağlık tedbirleriyle çelişmeyecek.Türkiye'ye gelen turistlere test uygulanacak"

"Türkiye'de maske sıkıntısı yaşanmadı. Şu anda da vatandaşlarımızın maskeye ulaşma konusunda bir sorun yaşanmıyor. Ama maske dağıtımında zaman zaman sıkıntı oldu."

"Haziran'ın ilk haftası Ankara dönüş söz konusu olabilir."

"Muhtemelen yurdışı seyahatlarimizi bir müddet daha erteleyeceğiz. Belki bu yıl BM Genel Kurulu toplantıları da fiziki olarak New York'ta değil, video konferans yoluyla yapılacak."

"Türkiye sağlık turizminde çok ciddi avantajlar sağladı."

"Herkesin sosyo-ekonomik sistemi bir bakıma test edildi, biz iyi çıktık. Sağlık alanında, gıda alanında, siber alanda. Türkiye gıda noktasında güçlü bir altyapıya sahip. Bu süreçten güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Ancak 2020 dünyada tüm ekonomiler için bir kayıp yılı olacak."

"Bilim Kurulu çalışmalarına devam edecek."

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ TARTIŞMASI

"Türkiye'de bu dönemde bir seçim ortamı yok. Baskın seçim yok. Seçimler 2023'te yapılacak. Ama milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı. Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir."

CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN MÜZİK YAYINI

"Bu herkese karşı yapılan bir provokasyon. Bu konuda herkes tepkisini ortaya koydu. Bunlar milletin sinir uçlarıyla oynamak için yapılan provokasyonlar. Milletimiz bu tür şeyleri çok gördü, tabii ki itibar etmez. Soruşturma devam ediyor."

KAYNAK : ntv
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    aman test yapmadan birakmayin.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    15 hazirana kadar sunun surasinda 15-20 gun sonrasinda avrupada yada tum dunyada hastalik tamamen bitmis kurumus ve bir daha hortlamayacak mi olacak? Nasil yani, 14 gun tedbir suresi var ilk once, gelecek turistlere ilk 14 gun tedbiren karantina mi uygulanacak? Yapilmasi planlanan testler bu konuda yeterli mi? Hani ilk önce negatif, 7-8 gun sonra pozitif cikarsa butun cabamiz bosa gider.
    Cevapla
  • diyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu iyi olmadı,,,,,tamam hak veriyorumda, avrupadan gelenler ,sıcak bakmaz bu olaya,,,hadi ben kendimden eminim,uçakda ōnümde arkamda oturanda nasıl emin olayım,ha bir kiside çıktı būtūn izin karentena,ve yanan izin masraflarını kimse gōz ōnūnde tutmaz,,izin yattı bu sene o zaman
    Cevapla
  • Fatıh 3 yıl önce Şikayet Et
    test türkiyye gelmeden yapılmalı yoksa bir uçak dolusu insanı karantinada mı tutacaksın masrafı daha fazla olur
    Cevapla
  • Baltacı Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    test ücrete tabi olmalı kesinlikle bedava olmamalı
    Cevapla
  • Hfg 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    sacmalama.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR