PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler

Eli kanlı terör örgütü PKK, eylem girişimlerine bayramda da devam ediyor. Diyarbakır'da mezarlıklara patlayıcı tuzaklayan hain teröristlerin düzeneği güvenlik güçleri tarafından farkedildi. Bayramın kana bulanması önlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2020 12:10 GÜNCELLEME 25.05.2020 12:20 GÜNCEL
PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler
PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler

Hain terör örgütü PKK, Diyarbakır'da bayramı kana bulamak isterken önlendi. PKK mensupları tarafından Ramazan Bayramında asker ve polis güvenlik noktalarına gerçekleştirilmesi planlanan bombalı saldırılar, düzenlenen operasyonlarla çökertildi.

 

 

Eylem planı tasarlayan teröristler,n, mezarlıklara patlayıcı gömerek tuzakladığı ortaya çıktı.

 

 

PATLAYICILI SALDIRI GİRİŞİMİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik istihbari çalışma yürüten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında artırılan polis ve jandarma kontrol noktalarına Ramazan Bayramı'nda bombalı saldırı düzenleneceği bilgisiyle harekete geçti.

Ekipler, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Dicle ilçesinde, saldırılarda kullanılacak patlayıcıların da Yeniköy Asri Mezarlığı'nda olduğunu belirledi.

BOMBALI PLAN

Ekipler takip sonucunda saptanan adreslere operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Z.A., K.A., E.Y., A.Y,. S.Y. ve R.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 

Bir diğer operasyon da Diyarbakır Asri mezarlığında gerçekleştirildi. İz takip köpekleri ve dedektörlerle arama yapan polisler, toprağın altına gizlenmiş vaziyette silindirik bir metal kutuda telefon kumandalı 4 kilo patlayıcı buldu.

 4 kiloluk PETN plastik patlayıcı, metal ve mıknatıslı kapta 382 gram zaman ayarlı, parça ve basınç etkili araç altına yerleştirilmek üzere hazırlanan el yapımı bomba ve düzenek, konserve kutusu içerisine hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili 167 gramlık el yapımı bomba, 4 el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel materyaller ile çok sayıda dijital doküman ele geçirildi.

KULLANIM TALİMATLARI

PKK'nın tuzakladığı bombaların üzerinde, bombanın nasıl kurulup, nasıl patlamaya hazır hale getirileceğine ilişkin bir talimatname de yer aldığı görüldü.

Araç altına yerleştirilen mıknatıslı bombanın üzerinde "Düğmeyi aç. Kablo uçlarını kontrol et. Dilinde yanma olursa kabloyu birbirine bağlama. Yanma yoksa bağla. 15 dakika sonra patlar. Bu zaman ayarlı" yazısı yer alıyor.

OLASI SALDIRILAR ÖNLENDİ

Yüksek tahrip gücüne sahip olan, genellikle RDX, C-4 ve TNT gibi patlayıcılarla karıştırılıp kullanılan PETN'den 1 kilonun, yaklaşık 100 kilo C-4 patlayıcıya eşdeğerde olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan başarılı operasyonla, bayramda düzenlenecek saldırılarla yaşanacak olası kayıplar da önlendi.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda, şüphelilerin operasyon kapsamında ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmat ile jandarma ve polis uygulama noktalarına yönelik saldırı hazırlığında oldukları yönünde bilgi elde edildiği öğrenildi. 

KAYNAK : DHA, İHA
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletler envanterinde bulunmasi gereken 4 kiloluk pent malzemesini nereden bulup aliyor bu melanet mendebur cenabet melun iblisler?
    Cevapla
  • aliiii 3 yıl önce Şikayet Et
    gerizekali hayvanlar . ne ugruna yasadiklarini bilmiyorlar. güya kürt devleti kuracaklar ama bomba hazirlarken türkçe yaziyorlar hainler.sonrada bize kurtce konusmak yasak diye aglarlar.
    Cevapla
  • Keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yazıkki bu hainlere oy veren vatandaş görünümlü hainler var
    Cevapla
  • uveys 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'u Teala bu tuzağın bulunmasinda emeği geçen herkesten razı olsun Allah c.c yardımcısı olsun. Elhamdülillah
    Cevapla
  • Bahri 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan canına kast edenlerin bu ülkede yaşamaya hakkı yok. Vatandaşllıktan çıkarılsın ,mal varlığı sokak hayvanlarına dağıtılsın .Suriyeye sürün gitsin
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerinize biri hariç katılıyorum, suriyeye niye göndericez ki tekrar başımıza bela olsun diyemi, terör suçuna iştirak etmiş ve rızası dışında (teslim olmamış) yakalanmış kim varsa yaşam hakkı elinden alınmalı, çünki başkasının yaşam hakkına göz dikenin yaşaması bana mantıklı gelmiyor ya asılsın ya kurşuna dizisin kısasa kısas.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR