Devlet Bahçeli: Burası paslı zincirlerin simgeleşmiş yeridir

MHP Lideri Devlet Bahçeli "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" adıyla bugün hizmete açılan Yassıada'da önemli açıklamalar yaptı. Bahçeli "Maalesef demokrasi tarihimiz aynı zamanda darbeler tarihidir. Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tadevisi olmayan ihanet virüsüne delalettir.” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2020 19:39 GÜNCELLEME 27.05.2020 20:10 GÜNCEL
Devlet Bahçeli: Burası paslı zincirlerin simgeleşmiş yeridir
Devlet Bahçeli: Burası paslı zincirlerin simgeleşmiş yeridir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde konuştu.

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları; 

Yassıada yalnızca denizin ortasında sivrilen bir kara parçasının adı değildir, burası milli hafızalara kazınmış, alacakaranlık bir devrin, hukuk kisvesiyle demokrasiye vurulan paslı zincirin simgeleşmiş halidir.

 

 

Hak ve hukuk ihlalleri yıllar içinde gönüllere kor gibi işlemiştir.

Tarihsel bir vaka olarak hafızalara yerleşmiştir. Yassıada hukuğa deli gömleği giydirilmiştir. Adaletin fişi çekilmitir. Burada irade ve egemenliğin yegane sahibi aziz milletimizin takdir ve tercihleri de hazin şekilde sorguya çekilmiştir

Yassıada'nın menfi isminin değiştirilmesi maksadıyla 2013 yılında önemli adım atılmıştır. Demokrasi ve Özgürlükler adası ismini verilmiştir. 27 Mayıs'ın 60. yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışında çatışmanın, çekişmenin sonu olmadığı bilinmelidir. 1950'li yıllara şerh düşen siyasi ve ideolojik kamplaşmalar, kahveleri, gönülleri ayıran katılaşmış önyargılar milli birlik ve dayanışma ruhumuza fazlasıyla zarar vermiştir.

Türkiye sosyal ve ekonomik tribülanslara müteakiben sosyal çalkantılara kapılmıştır. Arkası önü planlanıp projelendiren demokrasi ve kanun dışı müdahaleler ülkemizin on yılını çalmış, huzur,barış ve güvenlik ortamında ağır hasarlar bırakmıştır.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın bu ihtiyacı simgesel anlamda hizmet edeceği kanaat ve beklentimi vurgulamak istiyorum. Sosyal barış, siyasal uzlaşma, demokrasi kültürüne değerli katkılar yapacağını düşündüğüm bugünkü açılışa şahsımı davetinden dolayı da sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Adanın imar ve inşasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Demokrasi pek çok tanımının yanında tahammül sistemi, sabır ve saygı rejimidir. Sebebi ne olursa olsun, şartlar nasıl tezahür ederse etsin, milletin verdiği yetkiyi tekrardan alacak yine alacak milletin ta kendisidir. Sevsek de sevmesek de sandıktan çıkan sonuç zor, baskı, silah yolu, gayrimeşru araçlarla tahrip ve tasfiye edilirse acıklı olaylar yeşerip yaygınlaşacaktır.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • #VATAN# 3 yıl önce Şikayet Et
    MHP VE DEVLET BAHCELİ BU DEVLETİN VE MİLLETİN ANA DAMARI VE SİGORTASIDIR. DARBE DÜŞÜNENLER 15 TEMMUZU GÖZLERİNİN ÖNÜNE GETİRSİNLER. İNSAN HAYATTA BİR KERE ÖLÜR. VATANIM HÜRRİYETİM DİNİM İÇİN ÖLMEK EN ŞEREFİ ÖLÜMDÜR. DARBEYİ HELE BİR DENESİNLER.b
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Darbe düşünenlere duyrulur . Gomeriz. Hepinizi. Bu sefer . Kaçacak delik bulamazsınız. Söz konusu vatan bayrak islam ezan ise canimiza kastedenin yedi sulalesini gomeriz.
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    darbe yapacaklara duyurulur 15 temmuzda kanunlara biraktik gordukki kanunlarimiz darbecileri yargilamktan aciz ve korkaklardan olusuyor o zaman ikincisinde kendi kanunlarimizi kendimiz uygulariz ya devlet basa ya kuzgun les eolacak ona gore ayaginizi denk alin bakin secimlerlede yoneticiler degisiyor bu ulkede darbe dusuneceginize halka hizmet ederek halkin gonlunu alin oyle musluk degistirerek benden oy moy alamazsiniz darbelerdende darbecilerdende nefret ederim o kadar
    Cevapla
  • İslambollu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Cennet Vatanda,Cumhurun liderleri hariç diğerleri ya hain ya satılmış ya iki yüzlü ya da kolpa... Her daim uyanık olmalıyız ki fırsat vermeyelim... İnadına ittifak etmeliyiz ki Şeytanları sevindirmeyelim... Birliğimizi bozmamalıyız ki ümmeti yek vücûd edelim... Allahü Azimüşşan hazretleri umuru devleti fisebilillah addedip dini mübini islam uğruna cehd gösteren ruusamızın adedini ve şevkını ziyade, soyunu daim ve ehli islama hadim, kıyamete kadar da baki kılsın. AMİN
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Darbe düşünenler bu memleketin insanı olamaz, dsrbe düşünenlere öyle bir darbe indiriz ki taaa yerin dibine gomeriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR