Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kaldırıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi!

Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kaldırılacağı tarih açıklandı. Dün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasakların tamamen kaldırılacağı tarihi açıkladı. İşte memleketine gideceklerin en çok merak ettiği seyahat yasağının kaldırılacağı tarih...

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2020 09:42 GÜNCELLEME 29.05.2020 09:43 GÜNCEL
Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kaldırıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi!
Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kaldırıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi!

Şehirler arası seyahat yasağı kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabine toplantısı sonrası düzenlenen kabine toplantısı sonrasına şehirler arası seyahat yasağının kaldırılacağı tarihi açıkladı. Ramazan Bayramı'ndan önce 4 ve 11 Mayıs'ta yapılan açıklamalar ile şehirler arası seyahat yasağı olan iller 31'den 15'e düşürülmüştü. Yapılan açıklamaya göre artık tamamen kaldırılıyor.

 

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALDIRILIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 1 Haziran itibari ile seyahat yasağının tamamen kaldırıldığını açıkladı.

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van) ile Zonguldak il sınırı  kapsamında şehirler arası seyahat yasağı özel araçlarda dahil olmak üzere devam ediyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

15 ili kapsayan seyahat izin belgesi zorunlu durumlar dahilinde E- Devlet, Alo 199 veya valilik ve kaymakamlık aracılığı ile alınıyor. Alo 199, valilik ve kaymakamlıklara başvuru yapıldıktan sonra vatandaşlar izin belgesinin onaylanmasını beklemesi gerekiyor. Lakin şehirler arası seyahat izin belgesi başvurularının E-Devlet platformu üzerine taşınması vatandaşların evlerinden çıkmadan izin almasına olanak sağlıyor. 

E-Devlet Üzerinden Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? 

E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi başvurusu yapabilmek için öncelikle https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ internet adresine gitmeniz T.C. kimlik no ve kullanıcı şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Akabinde arama motoruna İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmında yer alan “Seyahat İzin İşlemleri” bölümündeki formu doldurmanız yeterli oluyor.

Başvurunuzun onaylanmasının ardından size belirlenen süre içerisinde belirttiğiniz ikametgaha otobüs, uçak veya özel aracınızla seyahat etmeniz gerekiyor.

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!