27 Mayıs'a özgürlükçü diyen Alev Coşkun'a sert tepki: 60 yıl geçse de bu kafa zerre uslanmadı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 27 Mayıs için "ilerici ve özgürlükçü" diyen Alev Coşkun'un 27 Mayıs yazısına sert tepki gösterdi. Hakan, "Bu kafa, aradan 60 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef zerre kadar uslanmamıştır" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2020 16:04 GÜNCELLEME 28.05.2020 16:08 GÜNCEL
27 Mayıs'a özgürlükçü diyen Alev Coşkun'a sert tepki: 60 yıl geçse de bu kafa zerre uslanmadı
27 Mayıs'a özgürlükçü diyen Alev Coşkun'a sert tepki: 60 yıl geçse de bu kafa zerre uslanmadı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 27 Mayıs için "ilerici ve özgürlükçü" diyen Alev Coşkun'un 27 Mayıs yazısına sert tepki gösterdi. Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle: 

 

 

Cumhuriyet Vakfı adına Cumhuriyet gazetesinin sahipliğini üstlenen Alev Coşkun, bir 27 Mayıs yazısı yazdı dünkü Cumhuriyet’te...

Alev Coşkun’a göre..

 

 

12 Mart... Tutucu ve muhafazakârmış.

12 Eylül... Gerici ve karşıdevrimciymiş.

27 Mayıs ise... İlerici ve özgürlükçüymüş.

Buradan ne çıkıyor? Şu çıkıyor:

Eğer 12 Mart’ı “ilerici askerler” yapsaydı... Eğer 12 Eylül’ü “özgürlükçü askerler” yapsaydı... Alev Coşkun’un 12 Mart’a da 12 Eylül’e de bir itirazı olmayacaktı.

*

Alev Coşkun ve Alev Coşkun gibilerin kafası şöyle çalışıyor:

*

Askerler, eğer işlerin yolunda gitmediğine dair bir izlenime kapılırlarsa... Seçilmiş hükümete müdahale edebilirler. Bunda hiçbir sakınca yok. Yeter ki asker, ilerici ve özgürlükçü bir atılım içinde olsun.

*

(İlericilikten kendileri gibi olmayı, özgürlükçülükten de sadece kendilerine özgürlüğü anladıklarını ise gayet iyi biliyoruz ama neyse...)

*

27 Mayıs’tan sonra 12 Mart’ın...

12 Mart’tan sonra 12 Eylül’ün...

12 Eylül’den sonra 28 Şubat’ın...

28 Şubat’tan sonra 15 Temmuz’un...

Gelmesine yol açan kafa...

İşte bu kafadır.

*

Ve bu kafa, aradan 60 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef zerre kadar uslanmamıştır.

KAYNAK : hürriyet
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafalar aynı, tarihimizde de vardı, değişmez.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP Kömürlü tren kafalılar. 15 Temmuzu da CHP nin yaptığını kanatindeyim.
    Cevapla
  • kuzey 3 yıl önce Şikayet Et
    özgürlük demokrasidir, sandikla gelmek, sandikla gitmektir, ilericilik ise halkin secimleri dogrultusunda demokrasinin kurum ve kurallarini cagin gerekleriyle süslemektir. ihtilal, darbe denilen seyler zavallilarin hükümdar olabilmek icin sigindiklari karanlik yalanlardir. maalesef cehape denilen toplulukta Cumhuriyet ve demokrasi kelimeleri ardina saklanarak iktidar hayali kuran darbe yandaslaridir...
    Cevapla
  • Uso 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'liler düne kadar 27 Darbesini türlü bahanelerle övdüler. Darbeciler CHP (İsmet İnönü) için darbe yaptı, onları işbaşına getirmek için darbe yaptılar. Kılıçdaroğlu, darbeye karşı rolü oynuyor, gülümsedim... Darbenin önemli bir elemanı milliyetçilerin önderi Alparslan Türkeş var. CHP'lilerle aynı şekilde; Arapça ezana, anadolu kadınlarının (tesettürlü) kıyafetlerine vs. tepki göstermiştir. Milliyetciler bu hususta üç maymunu oynuyor... 15 Temmuz darbecilerin cesaretini yok etmiştir. Silahı elde tutmak yeterli olmuyor artık...
    Cevapla
  • Şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafa aynı kafa tabi dedeleri haindi torunları dahainlik yaparak darbeyi savunacak. Chp hainlerin ellerinde. Vatansever chp liler bir silkinin konu Vatan yaaa man kafalığı bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR