Esenyurt'ta minibüsten 7 yerine 35 yolcu çıktı!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında toplu ulaşım araçlarına getirilen kısıtlama ile ilgili Esenyurt'ta yapılan denetimlerde minibüslerin 'yüzde 50' kuralını hiçe saydığı belirlendi. Bir minibüste 7 olması gereken yolcu sayısı 35 çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 11:08 GÜNCELLEME 01.06.2020 11:33 GÜNCEL
Esenyurt'ta minibüsten 7 yerine 35 yolcu çıktı!
Esenyurt'ta minibüsten 7 yerine 35 yolcu çıktı!

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Mehterçeşme Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nden geçen yolcu minibüslerini durdurarak denetim yaptı. Durdurulan 3 minibüste en az 30'ar yolcu olduğu tespit edildi. 'Yarı yarıya' kuralı uyarınca 14 koltuğa 7 yolcu alması gereken minibüslerden birinde ise tam 35 yolcu olduğu belirlendi.

 

 

Araçlara 3 bin 180, sürücülere ise fazla yolcu almak suçundan 104 TL olmak üzere 3 bin 284'er TL ceza kesildi. Bir minibüs şoförü, yağmur yağdığını, işlerine gitmek için uzun süreden bu yana çaresiz bekleyen yolcuları mağdur olmamaları için aldığını belirtirken, "Koskoca araç sadece 7 kişi ile mi sefere çıksın?" diye konuştu. Araçlardaki fazla yolcular polisler tarafından indirildi. 

 

 

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    para verip hasta oluyorsun nasıl bir kafa
    Cevapla
  • Dobra-37 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle dolmuşlardan bir kaç tanesinin hattını iptal etsen bunların hiç biri olmaz yaz cezayı bu cezalar bunlara az geliyor en büyük ceza hattın ilk önce 6 ay tekrarında bir yıl tekrarında ise komple hattını iptal edeceksin Bak böyle bir şey olabiliyormu bir daha
    Cevapla
  • Karamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    belgesi alınıp trafikten men edilsin binenlerede kuvvetli ceza verilsin
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yolculara da ceza kesin çünkü aracın dolu olduğunu bile bile biniyorlar onlarda bu konuda suçlu bir kaç ceza yazın bakın bir daha dolu minibüse biniyorlar mı
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Her akşam böyle denk geliyor. Vatandaş ne yapsın, başka ulaşım seçeneği varmış gibi :) 7 kişi için o araç yola çıkmaz, gider tatil yapar adam. Yakıt masrafını kurtarmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR