Fahrettin Altun: Hakikat kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek isteniyor

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ezan okunduğu sırada arkadaşının yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'la ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklama yaptı. Altun, "hadisenin 'ısrarla' Kürtçe şarkı dinleyen gencin öldürülmesi olarak yansıtılması, hakikatin kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek istendiğini göstermektedir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 18:15 GÜNCELLEME 01.06.2020 18:39 GÜNCEL
Fahrettin Altun: Hakikat kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek isteniyor
Fahrettin Altun: Hakikat kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek isteniyor

Barış Çakan'ın hayatını kaybetmesinin herkesi derinden yaraladığını belirten Altun, yaşanan elim hadisenin tüm boyutlarıyla incelenip, gerekli adli sürecin başlatıldığını aktardı.

Altun, yaşanan acı hadisenin gerçek sebebinin belirli çevreler ve odaklar tarafından kasıtlı bir şekilde manipüle edilmesinin, hadisenin ısrarla "Kürtçe şarkı dinleyen gencin öldürülmesi" olarak yansıtılmasının, hakikatin kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek istendiğini gösterdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

GEREKLİ ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Ankara’da hafta sonu ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyen bir grubu uyaran Barış Çakan isimli genç yavrumuzun çıkan tartışmada hayatını kaybetmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Yaşanan elim hadise tüm boyutlarıyla incelenmiş ve gerekli adli süreç başlatılmıştır.

 

Yaşanan acı hadisenin gerçek sebebinin belirli çevreler ve odaklar tarafından kasıtlı bir şekilde manipüle edilmesi, hadisenin “ısrarla” Kürtçe şarkı dinleyen gencin öldürülmesi olarak yansıtılması, hakikatin kirli bir algı operasyonuna kurban edilmek istendiğini göstermektedir.

TOPLUMSAL DİNAMİKLERİMİZİ HEDEF ALAN YALAN HABERLERİN ESERİ

Toplumsal dinamiklerimizi hedef alan yalan haberlerin, provokasyonların ve algı yönetimi çalışmalarının, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerimize yönelik son zamanlarda sistematik bir şekilde yürütülen karalama ve iftira kampanyalarından bağımsız olduğu asla düşünülemez.

"MİLLETİMİZ ÜZERİNDE OYNANAN ALÇAK BİR OYUN"

Devletimiz, kamu huzur ve güvenliğinin zaafiyete uğratılmasına, yalan haberlerin ve algı operasyonlarının zihinlerimizi işgal edip bizi esir almasına asla müsaade etmeyecektir. Milletimiz üzerinde oynanan bu alçak oyunun takipçisi olacak ve gerekli tüm adımları süratle atacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 83 milyon vatandaşımızın sığınağı, koruyucusu ve hizmetkarıdır. Toplumsal huzur ve güvenliğimiz için milletimizle el ele vererek kardeşlik ve barış atmosferini bozmayı hedefleyen karanlık odaklara geçit vermeyeceğiz.

BARIŞ ÇAKAN'I ÖLDÜREN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara'da yüksek sesle müzik tartışmasında kendilerini uyaran Barış Çakan'ı öldüren 3 kişi tutuklandı.

 

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    cezalar caydırıcı değil maalesef ülkemizde, bu kadar basit mi bir hayatın sonu. bir insan ne zahmetlerle büyütülüyor ve ne kadar basit şekilde son buluyor. Ateş düştüğü yeri yakar, bu ateş devleti yönetenlere dokunmadığı için ceza yasaları caydırıcı olmuyor. Allah yerde kalan zerre miktarı şerrin hesabını soracak. Kardeşimin mekânı Cennet olsun ailesine Mevlam sabr-ı cemil nasip etsin
    Cevapla
  • nevizade 3 yıl önce Şikayet Et
    bu üç kişiye öyle ceza verilsinki aleme ibret olsun.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki kamera var yoksa bu chp zihniyeti bizden kimseyi bırakmayacak. hepsi hapise diyecek.
    Cevapla
  • M.Zeki 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl masum ve mütebessim bir siması var Barış kardeşimizin...Allah rahmetiyle muamele etsin...cennetine koysun....
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    yalan haber yapan yayan ıcin acil.agırlastirilmis cezalar getirilmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR