Sigaraya bindirilen vergilerden rahatsız olan CHP’li Öztrak’a sert tepki

Dünya Sigaraya Hayır Günü'nde Başkan Erdoğan’ın “En çok vergiyi sigaraya bindireceğiz” sözünü “20 dal sigaradan 18'inin vergi” diyerek eleştiren CHP Sözcüsü Öztrak’a TBMM Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut’tan sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 00:43 GÜNCELLEME 02.06.2020 00:44 GÜNCEL
Sigaraya bindirilen vergilerden rahatsız olan CHP’li Öztrak’a sert tepki
Sigaraya bindirilen vergilerden rahatsız olan CHP’li Öztrak’a sert tepki

Durgut, Dünya Sigaraya Hayır Günü'nde bu senenin teması çocuk ve gençleri sigara kartellerinin manipülasyonlarından ve tütünden korumak olduğunu hatırlatarak CHP’li Öztrak’in sarf ettiği sözleri talihsizlik olarak değerlendirdi.

 

YÜZDE 10’LUK FİYAT ARTIŞI EN AZ 1 MİLYON KİŞİNİN SİGARAYI BIRAKMASINA SEBEP OLUYOR

Vergilerin artırılmasının özellikle çocuk ve gençlerin sigaraya başlamasını önleyen en etkili yöntem olduğunu söyleyen Durgut “Ülkemizde sigara fiyatlarının %10 artırılması, en az 1 milyon kişinin sigarayı bırakmasına sebep olurken,7 bin kişinin erken yaşlarda akciğer kanserinden, kalp krizinden ölmesini önleyecektir” dedi.

 

“CESARETİNİZ YOKSA GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ”

Durgut, CHP’li Öztrak’ın "Diyor ki (Erdoğan) ‘Vergileri arttıracağız’ Her yerde vergileri arttırıyorlar. Tiryakinin sayın Erdoğan'ın elinde çektiğini kimse çekmemiştir." sözlerine karşılık milyarlarca dolar kazanan sigara kartelleriyle mücadelede ancak kararlı bir siyasi duruş ve cesaret gerektiğini belirterek “Bu sizde yoksa, gölge etmeyin başka ihsan istemez. Halk sağlığını ilgilendiren konularda konuşurken bilimin ne dediğine bakmanızı tavsiye ederim. Böylece sömürgeci sektörel grupların argumanlarıyla konuşmaktan belki kaçınabilirsiniz.” İfadelerini kullandı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut’un sosyla medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

“ANAYASAL GÖREVİMİZ SİGARA LOBİLERİNİ DEĞİL, ÇOCUK VE GENÇLERİ KORUMAK”

Sigara lobilerini değil, çocuk ve gençleri korumak anayasal görevimizken Dünya Sigaraya Hayır Günü'nde üstelik bu senenin teması çocuk ve gençleri sigara kartellerinin manipülasyonlarından ve tütünden korumak iken CHPsözcüzü Faik Öztrak’ın populizm uğruna söyledikleri talihsizliktir.

ÖZTRAK’A ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sayın Faik Öztrak hatırlatmak isterim ki ülkemizde her yıl 121 bin vatandaşımız, dünyada ise 8 milyon insan sigara yüzünden hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, vergilerin artırılması özellikle çocuk ve gençlerin sigaraya başlamasını önleyen en etkili yöntemdir.

“SÖMÜRGECİ SEKTÖREL GRUPLARIN ARGUMANLARIYLA KONUŞMAYIN”

Küresel tütün salgını önlenebilir ölüm ve hastalıkların en önde gelen nedenidir, bu salgından milyarlarca dolar kazanan sigara kartelleriyle mücadele ancak kararlı bir siyasi duruş ve cesaretle mümkündür. Bu sizde yoksa, gölge etmeyin başka ihsan istemez. Halk sağlığını ilgilendiren konularda konuşurken bilimin ne dediğine bakmanızı tavsiye ederim. Böylece sömürgeci sektörel grupların argumanlarıyla konuşmaktan belki kaçınabilirsiniz.

TÜTÜN LOBİLERİNE DİKKAT!

Durgut, Dünya Sigaraya Hayır Günü'nde "Tütün lobilerinin kolaylıkla nüfuz ettiği ülkelerde mücadelenin Türkiye'ye nazaran çok daha zor olduğunu" ifade ederek, "Ben bu liderliğin kıymetini şahsen, özellikle farklı ülkelerden tütünle mücadele edenlerle konuşma imkanı bulduğumuz uluslararası platformlarda konferanslarda daha çok fark ediyorum. Tütün lobilerinin siyasi iktidarlara kolaylıkla nüfuz ettiği ülkelerde tütün kontrolü savunucuları çok zor ilerleme kaydederken biz sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) liderliğinizle çok seri ve güçlü bir şekilde yol alıyoruz ve bunu iftiharla uluslararası platformlarda da paylaşıyoruz." değerlendirmesini yapmıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Tütün lobileri bunlara arpa veriyor belli ki
    Cevapla
  • Vatandaş RIZA 3 yıl önce Şikayet Et
    EVLERİN BALKAONLARINDA SİGARA YASAKLANSIN. sesimi duyan birisi varsa evlerin balkonlarında sigara yasaklansın. CİMER dahil KOMŞUNUN sigara kokusundan kurtulacak bir makam bulamadım. belediye karışmaz alo 184 karışmaz polis karışmaz. mahkeme KİŞİSEL VERİLERİN GİZLİLİĞİNİ ihlal etmeden delil isteyerek İPE UN SERER. SAYIN BAŞKAN EN AZINDAN APARTMANLARIN BALKONLARINDA SİGARA YASAKLANSIN.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    TEKİRDAĞ ŞARAP RAKI FB. İLE ÜNLÜ...Tekirdağ vekili öztrak ta eski tekel alışkanlığının olması normal. yerli olmayan görüşler sadece bu kişi için değil chp zihniyeti için geçerli. bunlar natocu imf ci yani kuyruk olmaya alışmış zihniyet. batıcı olacağım derken batıya teslim olmuş olanların batı ve abd sigara kartelleri ağzı ile konuşmaları yadırganmaz.
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarının yanında şimdiye kadar hiç olmadı örneği varsa birisi açıklasın. Bunlar kime neye hizmet ederler, gençliğe hitabede ne yazıyor dahili ve harici bedhahlar işte onlar bunlar.
    Cevapla
  • fakı 3 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık bu keneleri devletten para almasını engelleyin milletvekilliğini düşürün maaşını kesin deyyusun gitsin sigara şirketinde çalışsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR