Sızma girişimindeki teröristlere ağır darbe!

MSB, Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan ikna çalışması sonucu bugün 4 terörist daha teslim oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 09:32 GÜNCELLEME 02.06.2020 09:51 GÜNCEL
Sızma girişimindeki teröristlere ağır darbe!
Sızma girişimindeki teröristlere ağır darbe!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG'li 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman komandolarımız, PKK/YPG terör örgütünün Barış Pınarı bölgesine yönelik sızma girişimini bir kez daha önledi. Bölgedeki huzur ve güven ortamını bozmak isteyen 6 PKK/YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi." ifadeleri kullanıldı.

4 TERÖRİST TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığı, emniyet ve jandarmanın ikna çalışmaları sonucu 4 örgüt mensubunun daha teslim olduğunu duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; emniyet ve jandarma unsurlarının ailelerin de desteğiyle yürüttüğü ikna çalışması sonucunda, bölücü terör örgütünde çözülme sürüyor. İkna çalışmaları sonucunda bugün 4 örgüt mensubu daha teslim oldu. 

Emniyetin ikna çalışması sonucunda 2015 yılında zorla kaçırılarak örgüte katılan K.Y. ile 2016 yılında yine zorla kaçırılarak örgüte katılan N.A., jandarmanın ikna çalışması sonucunda örgüte 2015 yılında katılan Ş.Y. ve 2014 yılında katılan N.A., Şırnak'ta teslim oldu. Böylelikle bu yıl sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısı 81'e yükseldi.

 

 

KAYNAK : DHA, AA
YORUMLAR 1
  • öner 3 yıl önce Şikayet Et
    chpdeki İBB, AnkBB s belediyerlerden hdpye pkkya aktarılan paralar tespit edilmeli gerekli işlem yapılmalı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR