Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kuruluna yüz yüze başkanlık edecek: 2M 1T kuralı

Koronavirüs sonrası normalleşme süreci başladı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ankara'da alınacak önlemleri yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun bir aradan sonra Bakanlar Kuruluna yüz yüze başkanlık edecek. Toplantılarda "2M 1T" kuralı geçerli olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 14:38 GÜNCELLEME 02.06.2020 14:38 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kuruluna yüz yüze başkanlık edecek: 2M 1T kuralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kuruluna yüz yüze başkanlık edecek: 2M 1T kuralı

Koronavirüs sonrası normalleşme süreci başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun bir aradan sonra Bakanlar Kuruluna yüz yüze başkanlık edecek. Toplantılarda "2M 1T" kuralı geçerli olacak. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, yeni dönem alınacak önlemlerin detaylarını yazdı:

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki buçuk ay aradan sonra dün Ankara’ya geldi. Koronavirüs nedeniyle toplantıları videokonferans yöntemiyle yapan Erdoğan, MGK, MYK ve Bakanlar Kurulu toplantılarını uzun bir aradan sonra yüz yüze yapacak. Ancak bu hiçbir kuralın geçerli olmadığı anlamına gelmesin.

Toplantılarda “2M 1T” kuralı geçerli olacak. Maske, mesafe ve temizlik kuralları gözetilecek. Ama sadece onunla da yetinilmeyecek. Toplantıya katılacak olanlar 1 gün önceden COVID-19 testi yaptıracak. Yarın yapılacak AK Parti MYK toplantısı öncesinde de MYK üyeleri bugün test yaptıracaklar. Sosyal mesafe dikkate alınarak MYK toplantısı her zamanki yerde değil, MKYK üyelerinin toplantı yaptığı 60 kişilik salonda yapılacak.

 

 

Bugünkü MGK’da ve perşembe günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nda da aynı kural geçerli mi olacak, orasını bilmiyorum. Çünkü onlar devlet olduğu için soramadım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da çalışmalarını sürdürdüğü Huber Köşkü’nde de koronavirüs önlemleri sıkı
bir şekilde uygulanıyordu. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın zaman zaman kısıtlamalardan dolayı serzenişte bulunduğunu ancak önlemlere riayet ettiğini açıklamıştı.

KAYNAK : hürriyet gazetesi
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstünde ölüm riski daha fazla. Ancak her yaştan insana bulaşıyor. Kimi ağır atlatıyor, kimi hafif. Bazıları da malesef hayatını kaybediyor. Bu kısıtlamalar virüsün bulaşmasını ve yayılmasını engellemek için gerekli. Virüs vakasından uzak olanlar kendilerine bir şey olmazmış gibi düşünüyor. Alınan tedbir kararına uymayıp risk alanlar virüs kaptığında olayın ciddiyetini anlıyor. Yani Ateş düştüğü yeri yakıyor..!! Kısıtlamaların kontrollu olarak kaldırılması da ekonominin yeninen canlanması, ülkenin yeniden faliyete gecmesi ve yaşaması icin gerekli. Alınan tedbirler sayesinde vaka azaldı.Sağlık sistemi de gerekli donanım, ilaç tedavi, müdahalede tecrübe kazandı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Virüs bitmiş gibi Toplu taşımalarda %50 Yolcu taşıma kuralları kaldırılmış!. Ama 65 yaş üstü, ve 18 yaş üstüne yasaklar devam ediyor!. Ne yapılmak isteniyor açıklansın!?
    Cevapla
  • mehmet aga 3 yıl önce Şikayet Et
    ayakta yolcu tamamen yasaklansın en azından.yada sadece orta kapının orda 2 kişi olsun, fazlası yasaklansın.Bizim millet vur deyince öldürür.Serbest diye balık istifi oldu araçlar.Mecbur kalmadıkça bi yere gitmemek gerek.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş maskeye paratöner görevi vermiş çenenin altına indiriyor. Ayrıca maske takan / takmayan oranı %20 / % 80 gibi. Parklar, sokaklar çocuk, yaşlı, genç dolu kimsenin hiçbir şey umurunda değil. El ele, göz göze devam ediyor hayat. Caddeler, dolmuşlar, otobüsler tıklım tıklım milletin teri terine değiyor. Artık gerisini siz düşünün 2M 1T diye bir şey yok, millet çoktan 1'e 1 kuralına geçmiş, Rabbim sonumuzu hayreylesin...
    Cevapla
  • 65 üstü 3 yıl önce Şikayet Et
    İçlerinde 65 yaş üstü olan yokmu ev hapsinde yasaklı olan ? Bize yasak ama.
    Cevapla
  • TONTON 3 yıl önce Şikayet Et
    Çay ocaklar ı kıraathane ler camilerimiz çay ocakları dernekler sıkı kurallara uygun olarak çalışması gerekli ancak gelen vatandaşlar kurallara uymalıdır bu nasıl olacak çok merak ediyorum Belediye zabıta lar denetim yapar salar çok iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR