ABD'de Genelkurmay Başkanı sokağa indi!

ABD’de, George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle ölmesinin ardından ülke çapında çıkan eylemler nedeniyle ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Adalet Bakanı William Barr ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley Washington sokaklarındaki polis hatlarını ziyaret etti. Ayrıca gösteriler nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı pazartesi gününe kadar uzatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 18:24 GÜNCELLEME 02.06.2020 18:56 GÜNCEL
ABD'de Genelkurmay Başkanı sokağa indi!
ABD'de Genelkurmay Başkanı sokağa indi!

ABD’de 25 Mayıs’ta George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle ölmesinin ardından ülke çapında başlayan ve kontrolden çıkan eylemler nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump, protesto ve ayaklanmaların artmasına yanıt vermek için protestocularla mücadele eden yerel yönetimlere konuşlandırılması için askeri bir ‘komuta merkezi’ oluşturulması emrini vermişti.

 

Genelkurmay Başkanı Mark Milley

GENELKURMAY BAŞKANI PROTESTO YERLERİNİ DENETLEDİ

 

Bunun ardından Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany'ın yanı sıra Savunma Bakanı Mark Esper, Adalet Bakanı William Barr ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley Washington sokaklarındaki polis hatlarını ziyaret etti.

Durumu gözlemlediğini ve başkent Washington’da görevlendirilen Ulusal Muhafız birliklerini kontrol ettiğini söyleyen Genelkurmay Başkanı Milley, “Herkesin protesto etmeye hakkı vardır, ancak barışçıl protestolara” ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILDI

New York'ta, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösteriler nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı pazartesi gününe kadar uzatıldı.

New York'ta dün gece çok sayıda mağazanın yağmalanması üzerine Belediye Başkanı Bill de Blasio, sokağa çıkma yasağının uzatılması kararı aldı. 

De Blasio düzenlediği basın toplantısında, tüm hafta boyunca sokağa çıkma yasağının saat 20.00'de başlayacağını ve gelecek hafta pazartesi 05.00'te sona ereceğini söyledi.

New York'un dünyaca ünlü alışveriş caddesi 5. Cadde (Fifth Avenue), Soho ve Herald Meydanı'nda bulunan Macy's ile Bergdorf Goodman gibi meşhur mağazalar yağmacıların hedefi oldu. 

Floyd protestoları bir haftayı geride bırakırken, başkent Washington ve New York da dahil en az 40 kent, haftaya gece sokağa çıkma yasaklarıyla başlamış oldu.

25'e yakın kentte ise Ulusal Muhafız Birlikleri, polise yardımcı olmak ve olayları kontrol altına alabilmek için devreye sokuldu.

YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    biz endişe duymadan izliyoruz haydi gençler yerle bir edin şu ülkeği taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayın
    Cevapla
  • çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarafları itidalli olmaya davet ediyorum...
    Cevapla
  • Talip b 3 yıl önce Şikayet Et
    Bireysel özgürlüklere karşı USA hükümetini itidale ve kişi hak ve hürriyetine saygı göstermeye davet ediyoruz....protestoculara karşı şiddet bizi kaygılandırıyor...
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki mehdi inmişte insin onuda halletsinler
    Cevapla
  • merdan emre 3 yıl önce Şikayet Et
    hic bir ulkede siddete razi degiliz ama bizim buradaki amerikan perestler cok uzuluyor korkuyordur destekleri tutustu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR