Türkiye yeni haritayı paylaştı!

Doğu Akdeniz'deki haklarında kararlı olan Türkiye'nin peş peşe hamleleri gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 23:17 GÜNCELLEME 02.06.2020 23:17 GÜNCEL
Türkiye yeni haritayı paylaştı!
Türkiye yeni haritayı paylaştı!

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin, BM'ye bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları ile TPAO'nun bu sınırlar içindeki araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritalara yer verdi.

 

 

"TÜRKİYE, EGEMEN HAKLARINI KULLANMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEK"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TPAO'nun araştırma ve sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğu yeni ruhsat sahalarının, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz, defalarca duyurduğu bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdürecektir." açıklamasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaştı.

TPAO, Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş ruhsat sahalarında yedi adet ilave petrol sahası için başvuruda bulunmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Beta 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten devletimizin de haklarından vazgeçmesi kabul edilemez
    Cevapla
  • mistoria 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'den biraz saha mı almışız ya? :s
    Cevapla
  • oğuz türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    ah o adaları verenler ah!..
    Cevapla
  • Karadeniz28 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper Yakinda Egedede bir Düzenleme yapilmali
    Cevapla
  • Kel Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    O adalar tez zamanda geri alınıp ismet inönünün büttün ünvanlarıda iptal edilmeli ve gereği derhal yapılmalı benden söyleadalaTürkiyenimeşruu adaları nasıl olurda yanana verilir tümü hayati adala tez zaman da hemde savaşsa savaş baş göz üstüne gider gerekirse gülerek ölürüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR