Ermeni Vakıflar Birliğinden Başkan Erdoğan ve İletişim Başkanlığı'na teşekkür

Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, Üsküdar Kuzguncuk'taki Ermeni Kilisesi haçına zarar veren kişinin tutuklanmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanımız ile İletişim Başkanlığının hassasiyetleri ve İçişleri Bakanlığımızın titiz çalışmaları neticesinde saldırganın tutuklanması toplumumuzun yüreğine su serpmiştir." değerlendirmesini yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2020 23:43 GÜNCELLEME 03.06.2020 23:53 GÜNCEL
Ermeni Vakıflar Birliğinden Başkan Erdoğan ve İletişim Başkanlığı'na teşekkür
Ermeni Vakıflar Birliğinden Başkan Erdoğan ve İletişim Başkanlığı'na teşekkür

Üsküdar Kuzguncuk'taki Ermeni Kilisesi haçına zarar veren kişinin tutuklanmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanımız ile İletişim Başkanlığının hassasiyetleri ve İçişleri Bakanlığımızın titiz çalışmaları neticesinde saldırganın tutuklanması toplumumuzun yüreğine su serpmiştir." değerlendirmesini yaptı. 

Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu

Şirinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de Ermeni toplumunun, son yıllarda yürürlüğe giren özellikle vakıf mallarının iadesi ile ilgili kanun sayesinde önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, şöyle devam etti: 

"Geçmiş dönemlerde hiç görülmediği kadar büyük bir teveccühe mazhar olmuştur. Bunun yanı sıra kutsal mekanlarımızın restore edilmesi ve bu alanda uluslararası kültürel ve sanatsal sergiler icra edilmesi bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Son dönemde bazı siyasi parti liderlerinin Ermeni toplumu üzerinden siyaset yapma çabasını üzülerek görmekteyim. Toplumumuzu tanımadan sosyal medya üzerinden verilen ve Ermeni toplumu gerçekleriyle örtüşmeyen açıklamalar bizi yaralamaktadır." 

 

 

Üsküdar'daki Ermeni kilisesi haçının sökülerek kırılmasına işaret eden Şirinoğlu, "Kuzguncuk'ta bulunan Ermeni kilisemize kendini bilmez bir saldırgan tarafından yapılan saldırı cemaatimizi derinden üzmüştür. Cumhurbaşkanımız ile İletişim Başkanlığının hassasiyetleri ve İçişleri Bakanlığımızın titiz çalışmaları neticesinde saldırganın tutuklanması toplumumuzun yüreğine su serpmiştir." ifadelerini kullandı. 

Bedros Şirinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:   

"AK Parti iktidarının ilk yıllarında Saygıdeğer Beyefendi'nin yayınlamış olduğu genelgelerde Türkiye'de yaşayan farklı inanç mensubu vatandaşlara devlet daireleri başta olmak üzere hiçbir kurumda ayrımcılık yapılmaması hususunda yürüttüğü özene, bugün bir kez daha şahit olmamız bizleri her geçen gün daha da mutlu kılmaktadır. Bugüne kadar tüm sıkıntılarımıza çözüm bulan ve bizlere sahip çıkma iradesi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ederiz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada ve diğer dünya devletlerinde, antiateistlerin, camilerimizi talan, yağma, yakma gibi eylemlerinden dolayı aynı şekilde hapis cezaları almasını rabbimden niyaz ederim.
    Cevapla
  • vatanislam 3 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı diriliyor inşallah.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat.. Güzel ülkemizi ve mozaiğimizi bu tür olaylar ile karıştırmaya çalışıyorlar. Uyanık olalım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR