Başkan Erdoğan: Libya'da ABD-Türkiye arasında yeni bir dönem başlayabilir

Başkan Erdoğan Libya'daki gelişmelerle ilgili "Bu akşam yaptığımız görüşmeden (Erdoğan-Trump görüşmesi) sonra ABD-Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2020 23:07 GÜNCELLEME 08.06.2020 23:47 GÜNCEL
Başkan Erdoğan: Libya'da ABD-Türkiye arasında yeni bir dönem başlayabilir
Başkan Erdoğan: Libya'da ABD-Türkiye arasında yeni bir dönem başlayabilir

Başkan Erdoğan TRT canlı yayınında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Libya ile ilgili Trump'la yaptığı görüşmeye ilişkin "Bazı mutabakatlarımız oldu. Sayın Putin'le de görüşmelerim olacak. Rusya'nın orada bu şekilde bulunuyor olması... Onları kendileri ile konuşalım istiyorum." dedi.

"HAFTER HER AN SÜRECİN DIŞINA ATILABİLİR"

Libya Ordusunun başarılı operasyonlarıyla darbeci Hafter hakkın Erdoğan "Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Gelişmeler onu gösteriyor." dedi.

"HAFTER'İN BÜTÜN GÜCÜ RUSYA'DAN GELİYOR"

Bildiğiniz gibi şu anda Türkiye burada BM'nin tanımış olduğu Serrac'ın destekçisi. Karşıda darbeci bir hafter var. Biz bu destepimizi sürdürüyoruz. Hafter'in yanında kim yer alırsa onun da karşısında duruyoruz. Şu an itibarıyla bir çok yer geri alındı. En hayati yerlerde de her an ilerliyor. Tarhuna bölgesi önemliydi, Fatiye çok çok önemliydi. Orası aynı şekilde alındı. Adeta Tunus'a dayanan Kuzey'deki bir koridor tamamen Serrac'ın kontrolü altına girmiş oldu. Bunlar Hafter'i çılgına döndürdü. Onlar kaçıyor, Serrac ve ekipleri kovalıyor. Şimdi Sirte'yi alma çalışmaları var. Hedef Sirte'nin çevresini alarak Sirte'yi kontrol etmek. Bu Rusya'yı rahatsız ediyor. Hafter'in böyle bir derdi yok bütün gücü Rusya'dan geliyor. 

 

 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Muhittin 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş' a hitaben: Dünya ve hiçbir siyasetten anlamayan vatandaş kardeş. ABD yi , yanına almasan Rusya yı almalısın. Zaten Rusya bizi oradan çıkarmak istiyor. Vatandaş kardeş" Velhasılı yanında Super devlet olmadan bir leşmiş milletlerden tanınma ve irade serbestisi kazanmak olmaz. Kendini bilmeyen birisi de çıkmış uyur gezerhane eee bir leşmiş milletler den çıkalım, kendi birliğimizi kuralım. Ey aklını peynir ekmeksiz yiyenler
    Cevapla
  • LaKLaK 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin topraklarinin yuzde 65 i Turk topraklaridir.Her ne kadar buzul olsa bile
    Cevapla
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD denge politikasidir,Helal olsun reis strateji super.Rusyaya guven olmaz,
    Cevapla
  • Kimkio 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar dinden yani ahlaktan nasibini alamamış hayvandan farksız bir güruhtur. Son zamanların en zayıf döneminden geçiyorlar. Petrol gelirlerindeki sert düşüş, başta LNG olmak üzere doğalgazda Rusya'ya alternatif tedarik imkanları, koronavirüs, Putin'in ölene kadar başkan olmak istemesinin halkta yarattığı tepki... Bu dönemi iyi değerlendirip Putin'in devrilmesi için çalışmalı TR.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis sana daim dua ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR