Görevdeki 189 asker için gözaltı kararı! Operasyon gece yarısı başladı

İzmir ve 22 ilde Hava Kuvvetleri Komutanlığı okullarına astsubay ve subay alımlarına yönelik mülakat sınavlarında yapılan usulsüzlüklere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 181'i muvazzaf 191 şüpheliden 145'i yakalandı. Ayrıca 8 ilde daha düzenlenen operasyonda da 8'i muvazzaf asker 44 şüpheliden 33'ü yakalandı. Operasyonlar gece 01.00’de başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 07:53 GÜNCELLEME 09.07.2020 16:58 GÜNCEL
Görevdeki 189 asker için gözaltı kararı! Operasyon gece yarısı başladı
Görevdeki 189 asker için gözaltı kararı! Operasyon gece yarısı başladı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2004-2016 yılları arasında İzmir'deki sınavlarda FETÖ mensuplarınca mülakat aday numarasının şifrelenip, bu şifre üzerinden terör örgütü mensuplarına bu aday numarasının verilerek mülakatlarda başarılı sayılması suretiyle usulsüzlük yapıldığı belirlenerek, 191 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. 

 

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve 22 ilde 173'ü muvazzaf havacı astsubay, 6'sı muvazzaf teğmen, 2'si muvazzaf üsteğmen, 8'i Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan astsubay ve 2'si askeri okuldan ilişiği kesilen öğrenci olmak üzere 191 şüpheliyi yakalamak için operasyon başlattı. 

Operasyonda, 191 şüpheliden 145'inin yakalandığı belirtildi. 

 

 

Şüphelilerin 2005, 2011 ve 2012 yıllarında İzmir'de yapılan Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakatlarında kendilerine verilen aday numarasının her sınav yılı için tespit edilen formüle göre avantajlı grupta bulundukları, terör örgütü mensuplarınca mülakat aday numarası üzerinden belirlenen formüle (şifreye) uygun aday numarası aldıkları belirlendi. 

Şüphelilerden 154'ünün şifreli aday numarası verilmesinin yanında örgüt mensuplarıyla ankesörlü telefon irtibatı da bulunduğu tespit edildi. 

8 İLDE DAHA 33 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 8'i muvazzaf asker 44 şüpheliden 33'ü yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, örgütün TSK yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 1'i binbaşı, 3’ü üsteğmen, 6’sı teğmen, 17’si astsubay olmak üzere 8’i muvazzaf 27 rütbeli asker ve ihraç edilmiş veya açığa alınan 10 askeri öğrenci ile mahrem imam olduğu tespit edilen 7 sivil hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul, Tekirdağ, Uşak,
Kocaeli, Ankara, Muğla, Aksaray ve Bingöl'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şüphelilerden 29'u asker ve askeri öğrenci, 4'ü de mahrem imam olmak üzere 33'ü yakalandı.

Polis ekiplerinin, diğer 11 şüpheliyi yakalamak için çalışmaları devam ediyor. 

JANDARMADA ESKİ ALBAY VE MUVAZZAF BİNBAŞI İÇİN GÖZALTI KARARI 

FETÖ'nün jandarmadaki yapılanmasına yönelik Ankara merkezli soruşturmada biri eski albay, biri muvazzaf binbaşı 8 şüpheli için gözaltı kararı verildi.
 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Beta 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına ihanet edeni affetmeyeceksin
    Cevapla
  • AKILSIZ DELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların en başta boyları bile uygun değil subay olmak için.Gerek askeri,gerekse sivil görevlerde bulunanlarının yaptığı bütün işlemler iptal edilmeli,görev verilmemeli bunlara.
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu 1 dolarlık satılmışlar ne kadar hevesli imiş Vatanına ihanet etmeye.....
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    soru verilmesi olayını daha yenimi farketmişler ?
    Cevapla
  • Recep M 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır muhtemelen daha yeni sonuçlanan ve yeni ulaşılan kişiler, işler bizim düşündüğümüz gibi yürümüyor aynen kördüğüm gibi çözdükçe yenileri ekleniyor anlayana!!!
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini kapatip yeniden alim apacaksin.
    Cevapla
  • Jandarma Personeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Pekala seni alsalar sen çok mu dürüstsün. Genel konuşma. Bu teşkilatta bir sürü vatansever insanlar var. Ağızın varsa onu yemek için kullan, her yere sokma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR